Subiect: Calugaria alba
View Single Post
Vechi 30.07.2009, 03:11:22
caminaris's Avatar
caminaris caminaris is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2009
Locație: Galati
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru caminaris
Implicit

Citat:
În prealabil postat de euftalia Vezi mesajul
Clausemi, draga mea nu vreau sa-ti fac rau, dar inca o data spun ( am mai scrs si la alte sectiuni,) calugaria este o exagerare, Domnul nostru Iisus Hristos este bland si umilit cu inima, zice "mila voiesc, iar nu jertfa." Important este sa fim buni, asa erau si sfintii, eu cred ca calugaria este inventie pur omeneasca, rugaciunea are si ea rostul ei, nu zice Domnul: nu cine imi zice mie Doamne, Doamne, se va mantui ci cine Face Voia Tatalui Meu. Feriti-va de fanatism. Va puteti inbolnavi grav. Dumnezeu ne-a facut si din carne, Este un pacat sa te chinui. Sa va ajute Dumnezeu tuturor!
Mi-e teama ca e taman invers. Dumnezeu vrea de la noi sa ne sfintim. Pai nu de aia imbatranim? Ca sa devenim tot mai neputinciosi, sa suferim de boli si atunci automat vom intelege si pe altii care sufera si vom deveni mai milosi pana ne vom sfinti. N-o sa mai putem face pacatul ala sau alalalt si ne vom sfinti treptat. Ca daca era sa traim ca sa ne bucuram de frumusetile pe care le-a facut Dumnezeu pentru noi pe Pamant atunci ne nasteam batrani si pe masura ce trecea timpul ...intineream:)) Da! Si nu mai muream niciodata eventual.
Dar calugaria este pentru cei batrani daca n-au destula minte inca din tinerete. Ca vezi si tu ca marea majoritate a Sfintilor nu sunt dintre mirenii care la batranete s-au retras la manastire ci sunt calugari inca de cand le-a mijit mustata.
In plus, o fi un pacat sa te chinui, ca daca te asezi pe o plita incinsa la rosu te doare si 2 luni stai numa in genunchi pana iti trece dar cand te chinui rugandu-l pe Iisus Hristos, sa vindece un bolnav care a venit la tine cu nervii in batista si stai pentru el 3 zile numa in genunchi si fara mancare sa-l indupleci pe Hristos, atuncea e exact ce cere Dumnezeu de la noi.
Frumusetile Pamantului le-a dat Domnul nu atat ca sa ne bucure cat ca sa ne foloseasca pe drumul spre mantuire.