Mai frate Orthodoxia cred ca tie ti-a scapat urmatorul pasaj din Sfanta Scriptura,de la Sfantul Evanghelist Luca:
"
52. Și a trimis vestitori înaintea Lui. Și ei, mergând, au intrat într-un sat de samarineni, ca să facă pregătiri pentru El.
53. Dar ei nu L-au primit, pentru că El se îndrepta spre Ierusalim.
54. Și văzând aceasta, ucenicii Iacov și Ioan I-au zis: Doamne, vrei să zicem să se coboare foc din cer și să-i mistuie, cum a făcut și Ilie?
55. Iar El, întorcându-Se, i-a certat și le-a zis: Nu știți, oare, fiii cărui duh sunteți? Căci Fiul Omului n-a venit ca să piardă sufletele oamenilor, ci ca să le mântuiască.
56. Și s-au dus în alt sat."
Parintele Ioanichie Moroi care foarte probabil e Sfant si are Sfinte Moaste de era staretul Sfintei Manastiri Sihastria a fost batut de un talhar inselat de duhuri rele.Si foarte probabil Sfanta Manastire a fost si jefuita.Dar oare a murit acel talhar atunci pe loc?
Nicidecum.
Deci iata parintele Sfant Ioanichie Moroi care avea cu adevarat dragostea de aproapele aratandu-se prin aceasta ca purta intr-ansul pe Sfanta Treime si care a slujea dupa calendarul indreptat.
Calendarul bisericesc se da in fiecare an de Sfantul Sinod si stabileste o legatura intre calendarul civil si la ce date din calendarul civil se praznuiesc Sfintii si Praznicele Imparatesti si celalte Sfinte Sarbatori.
Ca in fiecare an apare calendarul crestin ortodox.
Acesta e cu adevarat calendarul bisericesc cel pe care credinciosii il iau de la episcopia BOR de care tin in fiecare an iar nu cum zic unii inselati de duhuri rele.
Iata ce zicea cuviosul Paisie referitor la calendare:
"Iar atunci cand i se spunea ca noul calendar a fost facut de Papa, raspundea: ‘Noul calendar a fost facut de Papa, iar cel vechi de un inchinator la idoli‘, referindu-se la Iuliu Cezar."
Si iata cum zicea de patriarhul Athenagoras:
"Pentru un timp Staretul, impreuna cu aproape toti parintii din Sfantul Munte, a incetat sa-l mai pomeneasca pe patriarhul Atenagora pentru compromisurile facute cu romano-catolicii. Dar aceasta a facut-o cu durere. ‘Ma rog la Dumnezeu, spunea el, ca sa ia zile din viata mea si sa le dea patriarhului Atenagora, ca sa se pocaiasca‘."
"
Cu privire la faptul ca acei saraci calugari sufera de acele patimi,pai saracii daca nu au mangaierea Duhului Sfant de aceea sunt tulburati si cauta odihna.
Ca de ar veni in BOR si s-ar face calugari imediat s-ar tamadui de acelea.
Acele patimi le lasa Dumnezeu asupra lor din dragoste si iubire sa nu se duca in Iad.
Imi cer iertare ca i-am judecat cu rautate.Eu sunt mult mai rau ca aceia.
Last edited by mihailt; 30.07.2009 at 10:30:03.
|