Citat:
În prealabil postat de windorin
Era si un raspuns la cele de mai sus, dar mai mult o reactie la multe dintre parerile si reactiile legate de aceste teme. Legat de sectele advente (iehovisti, adventisti, mormoni, etc) nu sunt in masura sa spun prea multe, insa stiu ca odata cunoscand invatatura proprie de credinta crestin ortodoxa, tot ce este pe langa apare "subliniat cu rosu".
Parintele Sofronie Saharov spunea ca nu poate pricepe o "credinta adogmatica". Asta nu inseamna ca cine nu cunoaste dogmele credintei nu se poate mantui, insa atunci cand suntem improscati cu toate prostiile de fel de fel de oameni, este nevoie vitala a sti in ce credem si cum stau lucrurile.
|
Windorin, dar ce parere ai de acel pasaj din Apocalipsa? Eu stiam ca multi sectari cred ca 'vor fi rapiti' cu toate ca au familii... deci as zice ca ideea asta e sectara, nu cea de care spun eu (nu am scos-o de la mine, scrie negru pe alb ca asa este).
Mai ezista alta interpretare, atata vreau sa stiu?? vad ca tu esti mai informat, poate ca ai citit vreo explicatie pe tema asta.
N-am pretentii sa interpretez singura Apocalipsa, Doamne fereste, dimpotriva m-am speriat de cat de complicata este, are prea multe simboluri si cifre, de asta si vreau sa ma lamuresc "ce si cum", de la altii mai priceputi decat mine. :)