Subiect: Ce este stiinta?
View Single Post
Vechi 28.01.2007, 23:49:19
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de jeniffer
iar aceste istorii provin de la evrei, in timpuri in care aveau nevoie de o cultura proprie pentru a se stabili in Israel.
Generalizezi zicind EVREII, lucru care nu ma intereseaza. Generalizind si vorbind in termeni absoluti de regula o luam rau de tot pe aratura.

VT este o bijuterie
NT este un crin inflorit
Amidoua reprezita Cartea Cartilor, mama tuturor cartilor

Cultura si pozitionarea afaceristilor in piata ca sa-si vinda marfa sa insele si sa fure nu are nici o legatura cu superbele istorisiri din Biblie si deci nu ne intereseaza.

Tot ce ne intereseaza este vindecarea care EA, cartea cartilor o aduce(citeste statisticile bolilor mentale/sufletesti)

Priveste in jur, acolo unde esti tu, ce se petrece FARA BIBLIE (ORTODOXA) cita lume este in suferinta, depresii, tone de Paxil vindute oamenilor, transformidu-i in legume, in cirpe, zombi, robi(facuti cu voia lor). Uita-te in jur dar mai cu seama la tine cu atentie, ce faci , cu ce te ocupi, ce atragi, ce respingi, mecanicitatea actiunilor tale(cel mai greu de observat). Nu vorbesc de tine neaparat, nu o lua ca o jignire, toti suntem mai mult sau mai putin in aceeasi situatie, insa exista o iesire, o cale din aceasta adormire , nesimtire.

Totul insa, incepe cu REALIZAREA PERSONALA ca suntem adormiti, si ca avem o mare problema si avem nevoie de ajutor...DUPA CARE INCEPE LUPTA RE-CAPATARII SUFLETULUI, si Ortodoxia ne ofera aceasta sansa.

Ca si multi altii de pe Forum am incercat si experimentat si cu alte filozofii orientale insa dupa un timp mi-am dat seama ca nimic nu se compara cu puterea vindecatoare a traditiei Ortodoxe.
...si cind ma gindesc cit timp am pierdut aiurea
Reply With Quote