View Single Post
Vechi 30.07.2009, 14:04:25
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Si animalele sunt creaturi ale lui Dumnezeu, deci trebuie sa le iubim si respectam.
Ca sa raspund mai intai persoanei care a initiat discutia.
1. Murdaria de pe strazi n-o fac numai cainii si nu numai cei care au propietari.
2. Exista ceva care nu-mi place: peste tot in parcuri au voie copii. Nu exista locuri linistite pentru cei care vor liniste (si nu au copii) si nici pentru cei care au caini. Peste tot este interzis sa intri cu caini.
Copii sunt peste tot.
As dori sa nu mai facem discriminari inutile. Drepturi numai pentru cei copii, sau numai pentru...
3. In strainatate cainii au voie in parcuri, chiar si in multe alte locuri. In parcuri exista cutii de unde se pot lua pungi, GRATUIT, special pentru nevoile cainilor. Iei punguta si aduni acolo. Stapanii de caini si-au si format modul in care aduna mizeria.
4. N-o sa credeti - dar exista si caini, care de la natura lor, nu fac nevoile decat in tufisuri, ascunsi de vazul lumii, deci nu pe strada. Eu am avut asa un exemplar.

Asa ca sa nu fim atat de duri.
Si da, este bine sa ai un anima de companie, si pentru copii este bine sa creasca cu un animal, in casa.
Daca se respecta anumite reguli de igiena si de comportament, functioneaza superb.
Animalele pot fi crescute si in casa. Unii nu accepta asta? Este treaba lor, dar sa nu faca astfel de reguli si pentru ceilalti.
Nu cred ca animalele de companie sufera, sau o duc rau. Ele sunt formate asa in timp, crescute asa, nu sunt luate din salbaticie si fortate in casa.
Sigur ca au nevoie de niste conditii specifice rasei si marimii. Cei mari au nevoie de miscare, de curte, de mancare mai multa.
Sunt si exagerari in lumea buna: cu moda, frizuri, mosteniri, etc.
Nici mie nu-mi plac.
Ca inlocuiesc un partnere sau un copil. Da, este asa. Oamenii singuri tind sa-si umple golul cu un animal si mi se pare firesc. Si aici trebuie diferentiat, adica sa nu renuntam la om (sot/sotie, copil) pentru animal. Daca nu se poate sa ai omul, atunci da, si in acel caz (mai ales la batrani) animalul de companie este necesar chiar pentru sanatate (psihica si fizica).

Si am sa mai spun ceva: animalele sunt in stare instinctual sau din sufletul lor, sa salveze stapanul in situatii dramatice si sa sufere dupa el la despartire sau moarte.
Spre deosebire de oameni, animalele sunt credincioase si mai ales recunoscatoare. Se ataseaza si te iubesc pana la moarte daca le-ai facut bine.
Si eu si altii din jurul meu, tot mai multi, au ajuns sa prefere animalul omului, tocmai pentru aceste calitati: nu te ranesc sufleteste, te ajuta, te iubesc, te inveselesc, te mangaie cand suferi, te apara, sunt recunoscatori si devotati.
Asta este adevarul.
Si daca sunt oameni care sunt mai rai ca animalele si cu semenii lor si cu animalele, este f.grav si trebuie analizati oamenii.
Animalele nu sunt rele. Sa le iubim.
Reply With Quote