Si Elisabeta cu Zaharia au primit copil la varsta inaintata, pe Ioan Botezatorul, tot dar de la Dumnezeu. Nu stiu cine era steril acolo.
Da, in casatorie trebuie toate facute de comun acord, delicatete si intelegere in ceea ce priveste relatiile trupesti.
Sunt multe cazuri unde exista probleme datorita nepotrivirii temperamnetale si probabil si hormonale.
Exista astfel oameni care nu asa interes pentru sex, sau il au mai rar, si altii care au mare nevoie.
Mi teoria asta cu : refuzul barbatului face rau hormonal femeii si invers nu mi, ca refuzul pagubeste femeia sau o imbolnaveste se pare corecta si nu stiu de unde vine. Da, la barbat mai inteleg, dar ce legatura are fertilitatea femeii (in final asta era problema) cu faptul ca barbatul nu o ia cand vrea ea.
Am citit-o si eu la unii teologi.
Si daca se vorbeste in citatul lui Laurentiu de asa probleme la femeie din cauza barbatului, atunci ma intreb cum de mai traiesc femeile singure si mai laes ce fac cele din manastiri.
La fel si pentru barbati.
Totusi cum traiesc oamenii din manastirei, sau cei necasatoriti fara sex?
Cata putere au.
Mi-a spus si mie odata un preot batran, la spovedanie, ca nu e bine ca femeia sa se pastreze prea mult timp de la maritat (si deci de la sex inteleg eu), pentru cele care in vremea lui Iisus putea si erau sfinte, aveau puteri si daruri (prin credinta)pe care noi azi nu le avem.
Categoric, nu este bun nici abuzul, si nici refuzul.
Si totusi cei casatoriti se lovesc de probleme: cu postul, cu dogmele actuale de retinere de la sex.
La casatorie, atatea zile inainte, atatea dupa sa nu, cate posturi sunt peste an si lungi, in saptamana cel putin 4 zile sunt interzise de avea relatii si daca te mai si impartasesti tot timpul, iar nu.
Atunci cum le impacam pe toate?
Eu asta nu reusesc sa inteleg.
Iar legatura cu infertilitatea in acest topic imi scapa. Infertilitatea poate avea cauze in anumite exagerari, sau in lipsa indelungata de relatii, dar in rest are alte cauze.
|