Draga de tine ! Stiu sentimentul de vinovatie cand intri intr-o biserica. E constiinta cea care iti da acest sentiment. Constiinta vrea sa-ti spuna ceva. Trebuia sa te opresti, sa o asculti si sa fii sincera cu tine si mai ales cu Dumnezeu.
Cand traiesti cu cineva fara ca Dumnezeu sa binecuvanteze, nu ai pace, vei fi mereu zbuciumata inauntrul tau.
M-a durut cand am citit ca ti-ai parasit sotul...El cum a reactionat cand i-ai zis de divort? Oare te mai poti intoarce la el? Caci tu cu el ai primit taina cununiei, ai jurat credinta in Biserica cu capul pe Evanghelie, au fost preoti si ingeri de fata la juramantul tau, si Sfanta Fecioara si Insusi Dumnezeu. Nu e lucru putin ce ai primit cu sotul tau in Biserica, tot Cerul a fost acolo.
Of! Draga de tine ! Roaga pe Domnul sa-ti arate ce sa faci in continuare.
Parerea mea personala, care poate fi si gresita, este sa lasi amantul pe care-l ai si sa te intorci la sotul tau si sa ceri de la Dumnezeu sa reaprinda dragostea voastra. Dragostea nu moare niciodata ea se mai poate stinge tot din cauza noastra, ca suntem butucanosi si badarani, nu fini ca Dumnezeu. Dar daca ai primit taina cununiei in Biserica cu un om nu-l poti parasi pur si simplu...
In canoanele Bisericii te poti uni in Biserica de maxim trei ori. Dar e foarte important CUM : numai prima este taina cununiei in plinatatea ei, a doua si a treia sunt rugaciuni de pocainta. Deci, la taina cununiei se rostesc numi binecuvantari si slavoslovii, adica totul e cu bucurie. Insa la a doua unire cu un barbat in Biserica si la a treia, rugaciunile pe care le fac preotii sunt de pocainta, de cerere a indurarii si a milei lui Dumnezeu pentru cei doi.
Totusi poate te poti intoarce la sotul tau. Ati divortat de mult? Cat timp ati stat casatoriti? Cum v-ati cunoscut si cum ati luat decizia sa va casatoriti? Are si el pe altcineva acum ?
Maica Domnului sa va lumineze.
|