Hai, scuteste-ma, draga Anca , cu cele canoane si cu cele teorii, caci mi se face deja lehamite, habar nu aveti ce-nseamna viata adevarata...chiar daca ati trait doua de-ale mele. Imi pare rau, dar habar nu aveti ce vorbiti...doar vorbiti !
Diavolul , de multe ori reprezinta un pretext...ceea ce este capabil omul sa faca, uneori il intrece si pe el.
Toate lucrurile rele sunt posibile datorita rautatii si prostiei din om, asa cum cele bune sunt posibile bunatatii si credintei acestuia....nu exista cale de mijloc, decat in pretexte si iar pretexte !
Si, sa stii Anca, am citit si literatura asta amintita mereu de tine, doar ca nu m-am complacut doar in ea.
Exact cu spunea si cel din-ainte care a stat in manastire, mergi in manastire plin de credinta, de iubire fata de Dumnezeu, plin de puritate...si pleci de-acolo ca un animal haituit si turbat de atata nedreptate si necredinta. Acolo nu este Dumnezeu, sunt doar oameni, iar daca in ei nu salasluieste bunatatea si spiritul onestitatii, nu are cum sa salasluiasca Dumnezeu, nici cu toate pretextele si scrierile canonice . Poate ca in bisericuta trebuie sa fie, cu toate ca si acelea sunt doar ziduri, care pot fi insufletite de insusi sufletul smerit al omului slujitor al Domnului.
Last edited by ory; 30.07.2009 at 17:54:22.
|