View Single Post
Vechi 30.07.2009, 17:39:39
antoradoi's Avatar
antoradoi antoradoi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Niciodata nu se cade a cere bani pentru rugaciune. Plata rugaciunilor facute ne'o da singur Dumnezeu, iar nu omul. Nu ne pomenim unii pe altii pentru plata ori ceva material, ci in virtutea compatimirii, a dragostei si a jertfei unuia pentru celalalt.

Am pasit si eu prin locuri cu taxa pe nume. Este trist, dar am zis ca poate nu inteleg eu lucrurile.

Cat despre multimea numelor, ce sa facem daca avem o familie mare. Putem trece si 30 de nume.

Doar sa nu trecem 10 calugari, 15 preoti, 10 maici si cativa episcopi, vezi Doamne, din dragoste. Caci acestia din cler oricum sunt pomeniti mereu in sfintele slujbe. Acasa ii putem pomeni si noi, oricat, insa nu se cade a incarca pomelnicele cu inca multime de nume din cler.
Am citit cite ceva din cele pe care le-ai inscris pe site,si am observat ca,de fiecare data ,esti foarte atent cu vorbele...Sigur ca asa ar trebui sa fim toti,dar ,cu precadere cei care ne consideram CRESTINI.Eu,desi sint un om cu frica lui Dumnezeu,nu reusesc totdeauna sa-mi caut cele mai potrivite cuvinte,in situatii delicate,si adesea ,superficiala fiind,spun ,franc,ceea ce consider a fi de spus...Pasind ,si eu,ca tine ,si ca multi altii,prin locuri cu TAXA PE ACATIST ,m-am umplut de tristete...Oamenii, in nevoi fiind,uneori disperati,nu se mai uita la bani,sperind insa ca isi vor gasi rezolvarea dind ACATIST.Si-atunci ,in speranta ca problemele se vor rezolva,evident ca banii nu mai conteaza...
oricit de sarac ar fi.
Pe de alta parte ,este firesc sa participam,fiecare dintre noi ,cu ce ne lasa inima si buzunarul ,la intretinerea bisericilor,si ,in general a lucrurilor pe care ,cu sirguinta le-au facut strabunii nostri.Eu cred ca pe cel care-l lasa inima(si buzunarul),da oricum.Asa ca nu-i nevoie sa se puna o TAXA.Este dureros si jenant,in acelasi timp,ca se intimpla,ca unii (din pacate ,extrem de multi -as putea exemplifica,dar n-o voi face-) dintre preoti practica acest gen de jaf.Asa se ajunge la...faliment spiritual...Si,stimate domn,pentru ca tot am zis cite ceva, imi asum a mai zice.Mi-am deschis,de curind,un f mic ,magazin ,cu obiecte religioase,si,la numai citeva zile,de la deschidere (SFINTIRE),ma trezesc intr-o seara ,tirziu,,cu o vizita de "CURTOAZIE",a unui INALT din BOR(in papuci de casa...).Scopul vizitei: TAXA in DEAL!...Nadajduiesc sa ma IZBAVEASCA DUMNEZEU de acesti HULPAVI,si sa ma strecor FREE FOR TAXE!.Caci eu ma supun STAT-ului nu BISERICII ,din punct de vedere juridic,si numai spiritual,BISERICII lui DUMNEZEU...Concluzia (la TAXE):"Pestele ,de la CAP se-mpute!" ,si cei mici ,urmeaza exemplul celor mari...asa ca ...TAXA pe NUME si/sau ACATIST...este necesara si pt ca si ei,pretinzatorii de TAXE pe ACATIST au si ei ,la rindul lor,pretinzatori de ..TAXE!...Lantul slabiciunilor..tata bate pe mama,mama bate pe Bula,Bula bate pisica....
Reply With Quote