View Single Post
Vechi 30.07.2009, 18:10:42
catalina24680 catalina24680 is offline
Member

Data înregistrării: 18.07.2009
Implicit

Si dragostea se mai retrage si ca incercare duhovniceasca, ca etapa in maturizare.

Stii viata Sf.Siluan ?! El era calugar. Cand a intrat in manastire a primit un foarte mare har de a Domnul, ca sa zic asa, o iubire imensa fata de El. Care apoi s-a retras. Si spune Sfantul Siluan ca mai mare durere pe pamant nu e decat retragerea Harului. Si ca plansul unei mame la mormantului copilului sau e neinsemnat de mic fata de plansul celui care a pierdut Harul, care l-a cunoscut si l-a pierdut.

Si 15 ani a trait durerea asta, s-a "copt" in ea pana cand Domnul i-a dat harul inapoi inzecit mai mare, nu pentru vrednicia lui, ci pentru ca L-a asteptat pe Dumnezeu, a rabdat asteptandu-L, nu a dat bir cu furgitii, nu a "divortat" de Dumnezeu.

Nu acuz nici o persoana care a divortat, nu sunt eu judecator, dar acuz divortul ca solutie, ca aternativa.

Noi vrem sa le primim toate de-a gata : sa iubim fara eforturi, sa fim fericiti fara eforturi, fara stradanii, totul sa fie pe tava...

Si daca iubirea se retrage putin dam bir cu fugitii. Unde e rabdarea?! unde e increderea in Dumnezeu ca El conduce casnicia si El stie ce e mai bine sa dea si la ce moment?

Si ca sa smintesc mai tare decat am facut-o pana acum, parerea mea este ca si retragerea formei simtite de dragoste din noi, este tot un har de la Domnul, este darul Lui pe care nu stim sa-l primim, nu stim sa-i multumim pentru el.

Cand se retrage dragostea si suntem goi si parca morti si asta dureaza luni, ani....asta inseamna in mod paradoxal ca Dumnezeu este cu noi, mai mult ca niciodata.

De ce ?! Pentru ca incearca sa ne vindece, ne da medicamentul pentru mandria noastra. Si incercarea de vindecare a lui Dumnezeu cu noi oamenii e iubirea Lui catre noi.

Noi credem ca ni se cuvine sa putem iubi si sa iubim si ca meritam sa iubim, si asta e o mandrie, noua nu ni se cuvine nimic, Domnul ni le da toate in dar din preplinul dragostei Lui, nu ca am fi vrednici de ceva vreodata.

Si mandri fiind, atunci Domnul vine cu un mic medicament ca sa ne maturizeze sa intelegem cuvantul din Evanghelie : "Fara de Mine nu puteti face nimic". Medicamentul este sa retraga harul de la noi, sa retraga temporar dragostea de la noi, ca sa n creasca in cunoastere fata de El si aproapele nostru.

Sa vada daca totusi ne respectam juramintele din Biserica care nu sunt facute numai catre sot/sotie ci catre Dumnezeu, lui ii juram credinta la cununie! Sa vada daca suntem "si la bine si la greu" Ca de asta se musca si din "piscot"(paine) si se bea si din vin la cununie. Painea e dulceata si vinul crucea, durerea in Hristos, cu nadejde.
Reply With Quote