View Single Post
Vechi 30.07.2009, 18:55:57
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Vârsta minima e 16 ani:

http://www.crestinortodox.ro/organiz...viata-monahala

Tunderea în monahism nu e ceva fara importanta, am vazut multe tunderi si stiu ce simte respectivul, este cel mai important moment din viata lui. Juramântul culcat pe sol în fata altarului în camasa alba (ca la botez, fiind considerat al doilea botez), prezenta întregii obsti si chiar a unor ierarhi si cererea iertarii de la fiecare, perioada de câteva zile petrecuta apoi în fata altarului cu lumânarea aprinsa, toate acestea lasa în constiinta omului o puternica impresie si respectivul nu mai poate avea pace apoi.

Este o sminteala ca cineva sa se întoarca apoi în lume si sa se mai si casatoreasca si nu cred ca poate scapa de mustrarile de constiinta decât ignorându-le deliberat, ceea ce produce o atrofiere spirituala, o moarte sufleteasca.

Citat:
În prealabil postat de ory
Traditie, nici tu nu ai habar ce vorbesti... " cu durerea, cu frecusurile "....mult prea multa nepasare fata de om si prea multa adulare fata de teorie si pedeapsa ! Asta nu reprezinta duh de credinta, nu reprezinta nimic, pana la urma, ci doar nimicnicia din noi.
Daca ati fi atat de credinciosi pe cat va pretindeti, nici nu ati indrazni, pe premiza atator teorii si canoane sa judecati atat de aspru fiinta oameneasca, ci ati lasa totul la voia si judecata Lui Dumnezeu, la Intelepciunea acestuia...nu credeti ca Dumnezeu chiar este judecatorul tuturor ? Credeti ca sunt Sfintii acestia pe care ii tot invocati, mai ales in dispretul fata de om ? Chiar nu realizati ca ati cam luat-o pe alaturi din atata presupusa credinta ? !
Daca un suflet are cu adevarat credinta, se umileste pe sine, se smereste involuntar pe sine si nici macar nu indrazneste a cugeta sa atribuie pedeapsa asupra pacatosilor .
Unde am ingropat iubirea pe care a tot propovaduit-o Dumnezeu pe pamant, pentru care S-a si jertfit, care a pus-o mai presus de toate ? Unde este oameni buni, caci eu in canoanele astea nu prea o vad ? Nici in manastire !
Multe , multe inventii pur omenesti, multa, multa aplecare spre rau, atat de primitiva...multa nepasare pusa pe seama credintei....a falsei credinte .
Abuzezi de cuvântul a judeca. Exprimam niste idei, daca asta e disconfortant pentru unii e semn ca ei sunt în neregula. Caci de ce te-ar deranja opinia cuiva, atât timp cât nu te afecteaza în vreun fel? Tu tot cum vrei tu traiesti si tot ce vrei spui.

Negi autoritatea celor considerati sfinti dar tu ce autoritate ai? Care e legatura ta cu Dumnezeu, de unde stii ca aceia gresesc si tu spui adevarul? Îti reamintesc ca Noul Testament vorbeste de renuntarea la viata de acum pentru mântuirea sufletului. Daca NT are alt mesaj, te rog sa-l prezinti.

Iubirea de care vorbesti e o scuza folosita de oamenii lenesi ca sa nege necesitatea ascezei. Iubirea adevarata presupune sa nu te iubesti pe tine însuti. Cum spune Elton John, iubirea e sacrificiu.

Last edited by Traditie1; 30.07.2009 at 19:05:21.
Reply With Quote