Subiect: Apocalipsa
View Single Post
Vechi 30.07.2009, 20:38:37
zoridezi zoridezi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Este foarte interesant ca "[COLOR=darkred]Apocalipsa[/COLOR]" este o carte ce nu ocupa aproape nici un loc in cultul crestin. Nu se citeste din ea, nu se folosesc pasaje, nu se predica din ea (cu exceptii de predicatori pe care nu ii amintesc aici). Aceasta au facut'o Parintii Bisericii dintr'o pedagogie bine simtita de ei, si anume de a nu ne distrage atentia de la cele petrecute in viata Mantuitorului, de la cele de astazi, spre cele de maine, spre un viitor pe care nu se stie daca il vom trai.

[COLOR=darkred]"Astazi este ziua mantuirii noastra"[/COLOR], adica astazi trebuie sa lucram. Una dintre cele mai perfide arme ale diavolului este a ne face sa traim in viitor. A calcula perioadele de ani, varstele pamantului, anul venirii lui Hristos, sfarsitul Lumii si altele de acest gen sunt treburi straine de duhul crestin ortodox. Sa ne ferim de aceasta ispita de a cerceta cele necercetata chiar de cea mai mare parte dintre sfinti.
Mai Windorin (nu zic frate pentru ca nu-mi sta in obisnuinta), de unde inversunarea asta pe mesajul Apocalipsei? Nu cumva ai vrea sa se scoata cartea Apocalipsei din Biblie? Cine sta sa calculeze anul venirii lui Hristos? Eu nu am vazut pe nici un crestin (adevarat) sa faca treaba asta! Sunt atatia sfinti pe care i-a preocupat mesajul Apocalipsei, vezi sfintii moderni ca Lavrentie de Cernigov, Paisie Aghioritul si cati or mai fi. Dar mi se pare o absurditate sa ii faci eretici sau sectari pe cei care ii intereseaza de cartea Apocalipsei, nu te supara ca iti spun asta! Nu mai iei in considerare vorba Mantuitorului care ne spune asa: "Fãtarnicilor, fata cerului stiti s-o judecati, dar semnele vremurilor nu puteti" (Mt. 16, 3). Nu e mai normal sa ne intereseze semnele vremurilor decat moartea lui Michael Jackson sau vremea pentru ziua de maine?
Raman stupefiata, perplexa, incremenita, cand vad ca atatia crestini desconsidera o carte atat de importanta. Poate ca o sa ajungem ca cei din occident, care asculta cu mare 'evlavie' discursurile crestine, dar cand aud de iad incep sa rada...
Reply With Quote