View Single Post
Vechi 30.07.2009, 21:25:40
dorinastoica14
Guest

Implicit

Am citit mai întâi topicul de la un capăt la altul și apoi m-am hotărât să scriu câteva rânduri având în vedere că vine postul și mulți ne vom împărtăși.
Euharistia are rolul de a ne apropia de Dumnezeu și a ne ajuta la iertarea păcatelor.Adevărat, avem mare nevoie de aceasta dar,după ce am făcut toată viața păcate mari venim să luăm vindecare fără tratament?Tratamentul este canonul fără canon nu se pot ierta păcatele.
Dacă preotul nu-ți dă canon cere-i tu,nu pleca de la dânsul fără canon căci nu se iartă păcatele.
Am observat la mulți tineri că încearcă să re-inventeze ortodoxia sau să o modernizeze.Citiți fraților canoanele (se găsesc și pe net) și apoi poate veți înțelege că împărtășania este foc ce arde pe acei nevrednici.
Am cunoscut și pe acest forum persoane apropiate de vârsta mea și chiar tinere care au mers la duhovnici sporiți, au primit canon de câțiva ani și au intrat sub ascultare și care au o stare de rugăciune continuă și o fericire pe care numai acei care trăiesc aceastea o pot ști.
Cum adică să mă împărtășesc cu trupul și sângele Domnului Iisus Hristos fără măcar trei zile de post,să am relații intime cu soțul după sau înainte de sfânta împărtășanie,să mă uit la tv. sau chiar să stau pe net în fiecare zi, să merg la petreceri și discoteci..și câte alte păcate.Sunteți tinere dragele mele,aveți tot felul de probleme specifice femeilor tinere...
Măi fraților și surorilor noi trăim în lume și suntem lumești!
Vrei să te împărtășești săptămânal ? Dacă ești vrednic de aceasta fă-o.Eu nu mă simt vrednică și mă pregătesc cu post și rugăciune atâta cât pot eu om lumesc ce sunt să o fac de 5-6 ori pe an dacă am dezlegare(căci uneori se întâmplă să fac vreun păcat care mărturisit să nu-mi permită îmediat primirea împărtășaniei).
Vă doresc post cu folos.
Reply With Quote