Citat:
Sa stii, draga Zoridezi, ca multi fac asta, din pacate. Majoritatea sectelor se ocupa numai cu Apocalipsa si cu alte 2-3 carti din Vechiul Testament. Propovaduiesc numai Apocalipsa si semnele Sfarsitului.
Din teama sa nu fim si noi luati de acest duh, care ne intra din ce in ce mai mult in minte si inima, am luat o asemenea atitudine.
|
Da, stiu ca multe secte fac asta si ca e o exagerare. Daca ma interesa numai mesajul Apocalipsei, nu cred ca mai umblam si pe la celelalte topice.
Pe mine nu ma intereseaza doar atat, iar de m-ar lua duhul ala de care vorbesti as avea grija sa-mi tai curiozitatea ... am vreo 50 de carti de citit si inca vreo 100 de articole, pe care le-am salvat in bookmarks, deci ce zici, mai am eu timp sa ma apuc de Apocalipsa?
Si chiar daca as avea vreun interes mai deosebit fata de Apocalipsa mi-ar fi prea lene/greu sa descifrez toate simbolurile de acolo...
Citat:
Departe de mine gandul acesta. Nu as scoate nimic din Sfanta Biserica, din Sfanta Scriptura, din Sfanta Traditie. Sunt foarte sarguincios a afla si a pastra autenticitatea dreptei credinte. Dea Domnul sa am si puterea de a o face. Inca sunt la inceput. Ma straduiesc sa fiu foarte ascultator fata de preoti si episcopi, fata de cei mai in varsta, asa ca nu am ispita de "a face pe desteptul". Doar ca iau atitudinea care mi se pare potrivita.
Am citit cartea Apocalipsa, si inca de vreo 2 ori.
Este de ajuns momentan. Pana nu termin tot Noul Testament, nu ma mai ating de ea.
P.S. Obsesia apocaliptica va fi din ce in ce mai mare, calcule, filme, analize.. devine penibil.
|
Ti-am inteles parerea si ti-o respect. Nu toti au mentalitatea sectarilor, uite Iustin Parvu cat este de neluat in seama. Multi cand aud de Apocalipsa, de cipuri biometrice, incep sa rada, de parca tot pamantul si toata lumea ar dura o vesnicie, desi se vede prea bine ca "lumea arde" (ca sa il parafrazez pe Cuv. Paisie). O fi buna atitudinea asta, lasa ca eu ma ocup numai de mantuire, dar nici sa sedem calm fara sa tragem un semnal de alarma, nu cred ca-i prea bine.
Timpul pe care-l pierdem vizionand un film sau ascultand muzica am putea sa il folosim prea bine studiind Apocalipsa sau alta carte din Biblie. Dar totul cu masura desigur!