Citat:
În prealabil postat de axios
cata, au trecut doi ani si femeia are deja pe altcineva, fostul probabil ca este si el cu alta... ce rost are sa dezgropam mortii? hai sa vedem cum carpim ce ne-a ramas... o sa inteleaga acum, in al 12-lea ceas, ce responsabilitate implica o astfel de decizie, cand te duci dupa un om "pana cand moartea va va desparti"... si va trebui sa puna inceput bun cand va face din nou acest pas. pentru ca altfel se va invarti la nesfarsit intr-un cerc vicios.
intai hai s-o trimitem la un tatuc bun care sa aiba grija de sufletul ei, si asa in pioneze. dupa aceea ii explicam, usurel, ce, cum si unde a gresit...
hai ma cata, doar sunteti intre fete. trebuie sa va invat eu cum sa faceti?
glumesc... Doamne ajuta!
|
Asta e de fapt ce caut - un duhovnic bun - dupa ce am hotarat ca langa sotul meu nu mai vreau sa traiesc - am plecat din zona in care am trait. M-am mutat in nordul Moldovei. Am fost la preot, m-am spovedit - dar mi se pare ca exisat o diferenta mare intre cat de usor iti iarta preotii si ce scrie in cartile canonice. Ideea e ca dupa spovedanie - nici nu-mi simt sufletul usurat. Stiu ca am gresit - am gresit cand m-am grabit sa ma marit prima data fara sa inteleg ce este cununia.