Citat:
În prealabil postat de andreicozia
Moshe, uite cineva intreaba daca in Izrael exista asemena oameni care vindeca. Banuiesc ca de aceea a a intrat pe Iudaism.
Ai auzit de cineva pe la voi care face vindecari?
|
pentru vindecarea bolnavilor.Avem 11 spitale mari,de la 1500 la 7500 de paturi. Cel mai renumit este Spitalul Tel Hashomer care este renumit nu numai in orientul apropiat ci in lume.
La spitalele astea se dau tratamente medicale si la nu putini cetateni Palestinieni si de multe ori la persoane din toate tarile arabe, uneori inca in stare de razboi cu noi. Asta nu impiedica ca sa se faca transplantari de maduva oaselor la persoane bolnavi de Leucemia,
Tratamente de radiatii la bolnavi de cancer si altele.
Afara de spitale avem si nenumarate centre medicale care sunt de fapt spitale unde se fac operatii mai mici, ambulatorii si......
Scuzati. M`am indepartat putin de la subiect. Evreii nu cred in minuni si nu in vindecari "instant". Cei religiosi nu cred deoarece una din cele 631 de porunci care trebuie sa implineasca este sa nu mearga dupa astrologi ,scamatori care fac "miniuni" si nu dupa
"Avoda zara" (credinte straine).Evreii laici bineinteles ca nu cred in minuni .
Dupa cat vad la televizie, in SUA,sunt o groaza de secte unde este inflatie de vindecatori.
Personal, as propune unui bolnav sa capete tratament medical si sa nu piarda vreme si bani cu scamatori. In Judaism este inca o porunca care zice: Dumnezeu ajuta numai la cine se ajuta singur.