View Single Post
Vechi 31.07.2009, 15:11:58
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Cate persoane sunt? Sunt profesionisti? Aveti dirijor? Vin regulat, aceeasi?
Aveti cor?
Se ocupa preotul de acest domeniu?
Faceti repetitii?
Eu cred ca intrebarea ta ar fi la fel de buna daca ar fi pusa si pt. bisericile din tara .
In orasele in care exista seminar teologic sau facultate de teologie lucrurile stau binisor .Dar nici aici nu este totul perfect . In rest ,prin orasele mai maricele sau chiar mari protoiereii,asa dintro dragoste nelalocul ei contacteaza profesori de muzica si formeaza coruri care de regula iau aliura de madrigal. Lucrurile ,de aici,merg si mai prost deoarece sigur mai mereu se gaseste cite o soprana si cite un bariton care ,,stimulati" de dirijor se produc de numa-numa. In felul acesta numai liturghie dumnezeiasca nu mai iese !
Chiar pe acest site a fost un articol despre modul cum trebuie cintat la strana,f. bun articol.
Am auzit insa cintari la strana dumnezeiesti,chiar pe mai multe voci, in minastiri ;in special in cele de maici.
Isvorul curat unde traieste si se pastreaza viata ortodoxa este tot minastirea. Adevarat insa ca nu in toate,toate.
In diaspora ca si in tara: unde mai bine unde mai ...slab. Totusi ar fi interesante niste pareri un pic mai consistente al fratilor din diaspora. Poate vin si ne vorbesc !
Reply With Quote