Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha
Andrei, VT si NT se intrepatrund. Am dat un citat, ce-i drept din NT, dar despre venirea mesagerului pe care il asteptau evreii, si anume ingerul Gavriil, care anunta nasterea lui Ioan, devenit apoi Sf. Ioan Botezatorul, si nasterea Pruncului, Fiu al lui Dumnezeu.
Era deci, un raspuns la afirmatia lui Moshe, precum ca mesagerul asteptat de evrei nu a venit...
Daca tot esti mediator, Andrei, ai grija si de afirmatiile jignitoare la adresa NT, din care Moishe presara cu mare darnicie.
|
ca te asigur ca nu este ce vreau eu. Incearca sa intelegi: Eu, evreul, ma aflu aci ca sa va raspund la intrebari despre Judaism si daca voi reusi sa fac sa inteleaga persoane de aci care nu a ideie despre Judaism si din lipsa de informatii cad prada la idei tampite, mincinoase si nu putin barbare despre evrei.
Ca evreu, tu nu poti sa ma convingi de ceva aducand citate din carte care eu nu o cred ca culmea adevarului. Mie, ca evreu, am voie,tu nu. VT este o carte in care credeti si voi crestinii si poate fi baza la discutii. Tu nu poti sa ceri de la mine ca sa cred in NT ca conditie la discutie.Eu ma straduiesc sa nu ma impiedic in cuvinte si sa jignesc religia ta si mi se pare ca fac asta cu succes deplin.