View Single Post
Vechi 31.07.2009, 15:47:21
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

ce o fi insemnand "feritzi-va de aluatul fariseilor shi saducheilor"? ce este ala un aluat? cum adica aluatul acelora? e facut tot din grau, dar intrebarea este cum de apare neghina in aluat doar de la framantare? shi cum te fereshti de un aluat? ce patzeshti daca nu te fereshti de aluatul acelora? am impresia ca tzi se invartosheaza dublu sau triplu vointza... capetzi un soi de ravna deshertica shi dai nashtere mereu shi mereu la tot felul de pui de pui... sau goi de goi... un fel de fericitzi din motive de trufie... de naluciri shi inshelari draceshti luate drept vedenii cereshti... ori cineshtie ce intzelepciuni de intzelepciuni...

iar atentzia trebuie concentrata in rugaciune pe buricul spiritual al sufletului... cautarea punctului simtzirilor shi fortzelor sufleteshti... dar fara conditzia principala care este despatimirea se amesteca patimile cu rugaciune shi pana la urma biruiesc patimile asha cum spune par.prooroc Ars.Boca... caci in Casa Tecerii cum spune Maica Veronica Gurau se ajunge la fortzele bineului doar daca te bucuri de a-l asculta shi urma pe un duhovnic ce ishi va folosi filtrul sau de duhovnic incercat shi mai inaintat caci altfel vei triumfa in trufia gandurilor bune ieshite din deshertul smereniei adica din mandriea inchipuirii de sine... socotindu-te nepacatos shi imbunatatzit shi crezandu-te vrednic cand defapt realitatea este ca ai ajuns viceversa in toate... cam cum patzesc eu mai mereu.

dar Hristos nu se supara daca-l paraseshti caci decat sa stai langa El legat de un juramant shi lipsit de dragoste atunci chiar cere sa pleci ca macar sa nu incurchi, macar sa nu huleshti shi sa nu incurci ca oricum Domnul ishi va duce la indeplinire planul Sau cu cei credincioshi shi care au dreptate... dar fireshte ca il doare cu dor mult shi sfant dupa fiecare pacatos care il paraseshte... o, dar catzi Il parasesc mereu mereu... shi nu se mai intorc iar apoi lovesc din laturi in cei ramashi... dar Dumnezeu shi Biserica Lui este acolo unde este Chemat Numele Sau ca sa se Marturiseasca Adevarul shi acolo este Mantuirea unde este chemeat shi acolo se marturiseshte Adevarul caci tot cel ce va chema Numele Domnului se va mantui in zilele acelea... in clipele acelea... dar in manastire este campul de batalie dintre Dumnezeu shi satana... shi sigur ca mai sunt shi ranitzi shi mortzi shi dezertori shi lasatzi la vatra shi fricoshi sau nerabdatori sau care pur shi simplu n-au chemare... iar Dumnezeu nu judeca asha cum judeca omul, Dumnezeu Tatal chiar nu judeca pe nimeni caci daca eshti sincer cu tine shi nu mai vrei, nu mai potzi... il rogi pe Dumnezeu sa te dezlege de juramant shi sa te lase sa-L iubeshti fara ca altadata sa mai bravezi jurandu-te pe Dumnezeu sau pe Cer sau pe Pamant sau pe ceva crezand ca vei reushi sa fi mai ceva ca sf Petru shi o sa-tzi dai toata viatza spre folos fratzilor Tai rabdand asemenea Lui pe Cruce langa El tot felul de necazuri shi rautatzi shi barfe sataniceshti... caci sigur ca dupa razboi multzi eroi shi la placinte inainte dar la razboi inapoi... deci calugaria este murirea cea buna facuta ca un sicriu in care este un mort care duce shi sta paza intr-un razboi cumplit... asha am impresia ca parca au spus-o ceva farisei... sau saduchei sau cineshtie ce monahi batrani shi intzeleptzi de unde am aflat shi eu vorbele astea foarte mari shi foarte grele... dar oricum, de aluatul fariseilor shi saducheilor este scris ca trebuie sa te fereshti... ca sa nu... ca sa nu!

Last edited by vsovi; 31.07.2009 at 16:37:26.
Reply With Quote