View Single Post
Vechi 31.07.2009, 20:45:12
coralina's Avatar
coralina coralina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Eu am fost in Romania acum 2 saptamani. Din Gara de Nord am luat trenul spre Galati. Nici bine nu ne urcasem (eu si sotul + 2 geamantane mari) c-au navalit in vagon (necompartimentat) 5 tiganci, din cele cu fuste. Vagonul era plin, toti stateau la locurile lor, doar noi abia ce ne urcasem si eram in picioare uitandu-ne dupa locurile noastre.

Tigancile au inceput sa vorbeasca f. tare si sa ma impinga (eram in spatele sotului) sa le fac loc; m-au imbrancit de nu m-am vazut pana m-au impins intr-un colt. Eram efectiv incoltita de 3 dintre ele. Restul de tiganci il asaltasera pe barbate-meu (caruia ii strigasem in prealabil sa aiba grija la portofel).
Tigancile din jurul meu au inceput sa ma impinga, isi lipeau practic corpurile de mine chipurile in incercarea de a vedea ce nr. are scaunul din spatele meu. Eu eram innebunita de situatie si singurul lucru care mi-a dat prin cap a fost sa-mi tin cu mana lantul de la gat.
Intre timp una din tigancile de langa sotul meu a inceput sa urle ca din gura de sarpe; el o prinsese cu mana in buzunar si-i intorsese bratul mai-mai sa i-l rupa. Eu am inceput sa zbier sa-i dea drumul gandindu-ma ca tipetele ei vor alerta tiganii de prin gara si in curand n-or sa aiba suficient gips in spital sa ne indrepte oasele rupte!
In toata nebunia aia observ (si-i multumesc Maicii Domnului si Domnului Iisus ca m-au aparat!) ca poseta mea (o purtam in fata) avea fermoarul deschis. Atunci am vazut negru inaintea ochilor si am inceput sa tip dupa un politist, i-am implorat pe cei din vagon (20-25 de oameni) sa cheme repede conductorul. NIMENI nu s-a clintit! NIMENI nu a strigat la ele macar!! Incredibil!!

Toate astea s-au petrecut cu 4-5 minute inainte de-a pleca trenul - asa opereaza tigancile, in ideea ca te praduiesc si-apoi, pana te dezmeticesti, trenul e departe. Din fericire nu au apucat sa fure nimic desi intentiile erau mai mult decat evidente!! Cand au vazut ca sotului nu-i pot lua portofelul, i-au desfacut un alt buzunar (tot incheiat cu fermoar)!
Nimeni din vagon nu a schitat un gest, au stat ca la teatru!! Dupa ce au coborat val-vartej tigancile, le-am reprosat in gura mare lipsa totala de constiinta civica, nepasarea crasa pentru binele aproapelui! Nu va mai spun ca m-au luat ei la mustruluit, mi-au zis asa: "Asta-i Romania, madam, sa zici merci ca nu au bagat cutitul in tine!!" Ce fel de om, de crestin poti fi sa spui asa ceva???

Vad ca unii din voi posteaza aici opinii conform carora romanii nu-i inteleg pe tigani. Eu am inteles fff bine ce au vrut sa-mi faca in tren, nu e nici o paradigma existentiala in spatele gestului lor infam!
Haideti sa nu ne mai ascundem dupa political correctness si sa punem punctul pe i.