Animalele isi au locul in curte.Am vazut animale puse la loc mai de cinste decat oamenii deoarece ele, chipurile, nu fac nici un rau pe cand oamenii pot fi foarte rai. Eu spun ca e o conceptie gresita. A-i da pisicii sa manance numai pui proaspat si gatit, si doar delicatese mi se pare nebunie, deoarece sunt o multime de oameni care doar la sarbatori isi pot gati un pui.
Pe langa asta a prefera un animal unui copil e o jignire adusa lui Dumnezeu care ne-a dat copii sa semene cu chipul sau nu cu al unui caine sau pisici sau....purcel, sarpe etc.Oamenii care iubesc animalele intr-atat spun ca copilul poate sa te paraseasca cand e mare iar animalul te iubeste toata viata lui.Dar atat cerem noi? numai atat? Se poate compara ganguritul copilasului cu mieunatul pisicii? Sau copilul care iti spune "te iubesc mami pentru ca esti asa buna cu mine" cu pisica, care ti se freaca de picioare sau cu cainele care da recunoscator din coada.Daca nu i-ai hrani si vecinul le-ar oferi el mancarea, animalul s-ar duce acolo unde e hranit.Normal ca te iubeste daca ii arati dragoste.Si copiii sunt la fel.
Cine nu puteti avea copii, lasati cainii si pisicile hoinare (caci si pe pasarile cerului le hraneste Dumnezeu) si cautati copii singuri, copii care stau in geam si asteapta poate vine un tati sau o mami pentru ei intr-o zi.Invatati-i credinta de mici ca sa nu va temeti ca va vor face rau cand cresc, deoarece si copilul nascut de tine iti poate face rau cand e mare daca nu stie frica de Dumnezeu.Nu va temeti sa adoptati copii, temeti-va numai de Dumnezeu, si de felul in care el va va judeca pentru copiii singuri la care nu v-ati gandit si pentru pisica cu burta plina care sta comod pe fotoliu.
Exista bineinteles si animale foarte recunoscatoare cum e leul sfantului Gherasim, dar dragostea exagerata aratata animalelor e o mare greseala.
E de ajuns ca atunci cand cobori din bloc sa-i dai pisicutei hoinare ceva ce ti-a ramas de la masa, sau sa-i faci un mic adapost langa bloc, nu trebuie sa il duci sus si sa-l iubesti mai mult decat pe un copil sau sa doarma in patul tau.
|