Citat:
În prealabil postat de Traditie1
E evident gresit ce spune Sf. Serafim. Daca animalele ar avea suflet ar fi un pacat uciderea lor. Ori Mântuitorul a mâncat peste, sfintii Apostoli au hotarât ca nu este pacat sa manânci carne etc.
|
Mi se pare cam ciudat ca un Sfant sa greseasca...
App, inainte de caderea in pacat, lui Adam si Eva li s-a spus sa manance din samanta pamantului si din rodul pomilor, nu carne de animal (Facerea 1:29)
Presupun ca din cauza caderii in pacat li s-a permis asta... sau??
Citat:
Citezi din Facere dar uiti ca în Facere se spune ca doar omul a fost facut dupa chipul lui Dumnezeu.
|
Nu am uitat, eu doar te-am intrebat ce inseamna 'suflare de viata'?
Citat:
Apoi, ce întelegi tu prin suflet? Consideri ca animalele au ratiune?
|
Mai Traditie1, imi pui niste intrebari la care mi-e foarte greu sa iti raspund. Noi nici nu stim cum arata sufletul, nu stim multe care tin de lumea nevazuta... practic mi se pare imposibil sa dai o definitie a sufletului.
Cat despre ratiune, eu nu cred ca aceasta este prezenta la animale... ele au doar simtire si instincte.
Tu vad ca esti mai documentata, spune-mi te rog frumos, ce intelegi tu prin suflet si duh? Care-i diferenta dintre acestea doua? Animalele de ce au "suflare de viata"?
Sa nu crezi ca te intreb cu rautate sau de dragul contrazicerii... vreau doar sa inteleg de unde siguranta asta ca animalele n-au suflet... Iarta-ma daca te-am suparat