Citat:
În prealabil postat de Tzantzarika
Probabil ca asa e - nefericirea mea e parte din ispasirea pacatelor.Si incerc sa nu deznadajduiesc - dar uneori simt ca am ajuns la limita puterii. Si nu mai stiu incotro sa ma indrept. De multe ori m-am gandit sa ma retrag pur si simplu la o manastire. Daca ar fi copiii mai mari.
|
Deznadejdea e tot de la diavol (e unul dintre pacatele de moarte), trebuie luptat si cu ea.
In general, sunt mai multe lucruri pe care ai putea sa le faci:
- Cauta un duhovnic bun, de ex. dintr-o manastire. In ce zona a tarii stai?
- Mergi si stai la o manastire 1-2-3 zile, sa te linistetsti. Sunt manastiri care te primesc gratuit (cazare + masa) cateva zile, de ex. Manastirea Petru Voda din jud. Neamt, unde este Pr. Iustin Parvu, care a ajutat nenumarati oameni.
- Citeste ceva pentru suflet, de ex. "
Ne vorbeste Pr. Cleopa", vol. 1-16, sau ceva scris de Cuviosul Paisie Aghioritul, sau altceva care iti scoate Dumnezeu in cale. Daca ai intentie buna, Dumnezeu ajuta si iti da ceva folositor de citit (m-a ajutat si pe mine). Mi-a placut o brosurica mica scrisa de Pr. Serafim Alexiev, despre rostul suferintei. Am vazut-o inclusa intr-o carte mai mare, "
Viata duhovniceasca a crestinului ortodox".
- Roaga-te cu toata sinceritatea si seriozitatea lui Dumnezeu si te va ajuta.
Si in final, foarte important. Nu vreau sa para ca te judec sau ca dau cu pietre, dar daca traiesti in pacat trebuie sa incetezi neaparat. Iti spun asta cu toata dragostea si seriozitatea, chiar daca nu sunt preot. Ai 2 alternative, incetezi pacatul sau te mariti cu persoana respectiva. Daca crezi ca nu poti, roaga-te si te va ajuta Dumnezeu. Noi oamenii de obicei dam doar vointa, puterea vine de la Dumnezeu.
Dumnezeu sa te ajute!
Bogdan.