View Single Post
Vechi 01.08.2009, 21:20:51
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
Nici eu nu as putea sa accept a ma impartasi in fiecare saptamana, poate ca este si din obisnuinta traditiei noastre Bisericesti caci, daca ai fi crescut cu aceasta indeletnicire nu ti s-ar fi parut nimic iesit din comun . Si atunci, pana unde se poate limita vrednicia sau nevrednicia noastra reala, multe ne sunt deprinse in mod psihologic, chiar si credinta intr-o oarecare masura.
Personal, am fost obisnuita intr-o severitate excesiva in ceea ce priveste ortodoxia, bazata mai mult pe mediul monahal care, m-au influientat foarte mult. De exemplu ; la 14 ani am tinut tot postul Craciunului si as fi riscat sa nu primesc Sf. Impartasanie, doar daca as fi mancat o bomboana incerta din punct de vedere alimentar, ca si compozitie.... Am avut numai duhovnici calugari, chiar si Episcopi cativa ani...
Ca femeie tanara si casatorita, cred ca as admite o data pe an Sf. Impartasanie, si aceasta cu acordul duhovnicului, cu Spovedanie si cu cele necesare pregatirii acesteia.
Dar, nici asa ...sa fii restrictionat zeci de ani de zile atata timp cat incerci sa-ti cureti greselile si chiar dovedesti o existenta moral-crestina in limita putintei fiecaruia.
Nici o extremă nu este bună Ory , așa este ! Uite ce ne îndeamnă Sfântul Ioan Gură de Aur : "Cel care nu simte niciun rău în conștiintâ lui, trebuie să vină în fiecare zi la dumnezeiasca Împărtășanie. La fel, cel care este împovărat de păcate , și nu se pocăiește , trebuie să nu se împărtășească, în nici o sărbătoare ." Echilibrul și discernământul sunt elemente de bază în credință și în general în viața noastră. Știm ușor a pune la colț pe alții, uitând poate că noi înșine avem nevoie de îndreptare ! Apelul Sfânților Părinți sună clar și răspicat : Să nu vă apropiați de Tainele Dumnezeiești așa , nepregătiți , și pentru că o cere sărbătoarea, ci dacă vreodată vă hotărâți să luați parte la Dumnezeiasca Liturghie și să vă împărtășiți , să vă curățați bine pe voi înșivă, cu multe zile înainte, prin pocăință, rugăciune , milostenie și grijă pentru lucrurile duhovnicești . Așa că dragă Ory, anii aceea poate au fost bine veniți intr un fel, pentru că în orice "rău", necaz, trebuie să fie și un bine . Încercările vieții nu sunt întâmplătoare . Unii sunt încercați cât alții în zece vieți, dar totul , absolut totul este spre binele nostru și o spun cu toată convingerea.