View Single Post
Vechi 02.08.2009, 00:40:46
solentina's Avatar
solentina solentina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.04.2009
Locație: in strainatate
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
Nici eu nu as putea sa accept a ma impartasi in fiecare saptamana, poate ca este si din obisnuinta traditiei noastre Bisericesti caci, daca ai fi crescut cu aceasta indeletnicire nu ti s-ar fi parut nimic iesit din comun . Si atunci, pana unde se poate limita vrednicia sau nevrednicia noastra reala, multe ne sunt deprinse in mod psihologic, chiar si credinta intr-o oarecare masura.
Personal, am fost obisnuita intr-o severitate excesiva in ceea ce priveste ortodoxia, bazata mai mult pe mediul monahal care, m-au influientat foarte mult. De exemplu ; la 14 ani am tinut tot postul Craciunului si as fi riscat sa nu primesc Sf. Impartasanie, doar daca as fi mancat o bomboana incerta din punct de vedere alimentar, ca si compozitie.... Am avut numai duhovnici calugari, chiar si Episcopi cativa ani...
Ca femeie tanara si casatorita, cred ca as admite o data pe an Sf. Impartasanie, si aceasta cu acordul duhovnicului, cu Spovedanie si cu cele necesare pregatirii acesteia.
Dar, nici asa ...sa fii restrictionat zeci de ani de zile atata timp cat incerci sa-ti cureti greselile si chiar dovedesti o existenta moral-crestina in limita putintei fiecaruia.
Nu ma intelegeti gresit ,cind am venit din tara si m-am stabilit aici aveam aceeasi gindire ca a voastra ,dar cu timpul mergind la biserica preotul ne-a indrumat sa facem acest lucru la fiecare Sf. Liturghie ,dar bineteles totul pregatit dinainte cu spovedanie ,post si rugaciune .Inainte pe vremuri lumea se impartasa si de patru ori pe saptamina si nu era nimic grav,acum faptul ca unii dintre noi ne impartasim saptaminal e o problema,dar vreau sa va spun ca daca se va continua in acest mod in tara lumea se v-a indeparta si mai mult de credinta si raul isi va face loc in fiecare dintre noi.Deja ce vad eu la televizor ma ingrozeste.,s-a ajuns aici pentru ca lumea s-a indepartat de BISERICA si deci de credinta,iar eu acum ma refer nu la voi cei din forum ci la restul de oameni.CU cit lumea se va impartasi mai des ,asta implicind tinerea postului ,spovedanie si tot ce se face,o sa vedeti ca totul se va indrepta.Vor disparea violentele din familii,copii nu isi vor mai ucide parintii,mamele nu vor mai avorta copii ,parintii nu vor avea relatii incestuose cu proprii copii etc,asta ii va face sa fie protejati si sa gindeasca de amai face rau ,sa pacatuiasca se vor indrepta si oamenii vor fi mai buni.Nu spre asta se tnde sa fim toti ca fratii sa ne iubim unii pe alti?Si mai am multe de zis ,dar sunt obosita ,o sa mai scriu si alta data ,maine ma scol dimineata pentru a merge la Sf. Liturghie unde o sa ma rog pentru noi toti.DOAMNE AJUTA
Reply With Quote