Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009
Te rog deosebit sora ,spune-ne ce indreptar de spovedanie folositi sau cum ,ce folositi pt. a va cunoaste pacatele ca sa stiti ce marturisiti preotului ? Ce conditii v-a impus tinarul si inteleptul preot ca sa respectati pt. a va putea impartasi saptaminal sau la doua sau chiar la trei saptamini.
Eu nu vorbesc peiorativ nici din spirit de fronda nici ca sa ma ,,reliefez"eu ci doar din gustul amar lasat de faptul ca pt. a ajunge la intelepciune trebuie sa treaca f.f.mult timp.Cei mai multi dintre noi parasim aceasta lume fiind f. departe de intelepciune. Intelepciunea este floare rara si nici decum aurul de 18 K cu care toti emigrantii romani ,,potentati" se impodobesc cu prost gust. Eu nu vorbesc decit de ,,potentati",cei ce sufera atacuri de refulare gretoase si nu de romanii de buna credinta si certa educatie. Cei sapte ani de acasa nu-i inveti in nici o scoala ci doar la sinul mamei si in casa tatalui; intelepciunea ...daca ar fi asa lesnicioasa ar purta-o toti ,ca pe sosetele albe la orice pantaloni.
|
Draga Zaharia imi cer iertare ca iti raspund asa tirziu ,dar am fost plecata la biserica ca promisesem ca fac curat si apoi am ramas la slujba ,apoi am avut si altele de facut ,eu am si sotul si copilul cu mine, deci toata familia mai multe respionsabilitati.In ce priveste SPOVEDANIA ,parintele ne face molitva la cei prezenti dupa care noi cu cartea de rugaciuni in fata spunem rugaciunea inainte de spovedanie,dupa care iesim toti din Sfinta Biserica si intram pe rind si ne spovedim si sa stii ca printele ne ia la intrebari si nu ai cum sa nu raspunzi ,nu te poti ascunde ca oricum Dumnezeu stie ce facem si daca ai ajuns la Spovedanie nu esti chiar atit de cretin sa nu recunosti ce ai pacatuit sau gresit.Daca ajungem sa facem asta nu ne mai putem numi credinciosi si din start nu il slavim pe Dumnezeu .Deci stiu foarte bine cind am afirmat ce am afirmat ,nu a fost doar sa ma bag in seama.Daca aveti ocazia veniti in Catania la noi si participati odata la Sfinta Liturghie ,au facut-o si alti Sfinti Parinti din ROMANIA ,au ramas impresionati de modul frumos de slujire a slujbei si de felul cum suntem uniti in toate ,o comunitate frumoasa.Cred ca asta e cel mai important unde oameni pot sta impreuna ,sa se ajute .La inceput veneau putini la biserica ,acum ne-am inmultit,pentru ca noi comunicam unii cu altii si simt ca suntem mult mai uniti aici.Am vazut asta si la alte Parohii din alte partii ,lucrul asta nu se intimpla numai la noi in PAROHIE,aceasta unitate nu am mai vazut-o iin tara la noi.Ma bucur ca putem comunica si asa sa invatam unii de la altii ,cred ca asta e cel mai important.Va iubesc pe toti si maine am sa ma rog pentru toti.Doamne ajuta si o sa mai vorbim