View Single Post
Vechi 02.08.2009, 17:29:57
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit pt. solentina

Citat:
În prealabil postat de solentina Vezi mesajul
Draga Zaharia imi cer iertare ca iti raspund asa tirziu ,dar am fost plecata la biserica ca promisesem ca fac curat si apoi am ramas la slujba ,apoi am avut si altele de facut ,eu am si sotul si copilul cu mine, deci toata familia mai multe respionsabilitati.In ce priveste SPOVEDANIA ,parintele ne face molitva la cei prezenti dupa care noi cu cartea de rugaciuni in fata spunem rugaciunea inainte de spovedanie,dupa care iesim toti din Sfinta Biserica si intram pe rind si ne spovedim si sa stii ca printele ne ia la intrebari si nu ai cum sa nu raspunzi ,nu te poti ascunde ca oricum Dumnezeu stie ce facem si daca ai ajuns la Spovedanie nu esti chiar atit de cretin sa nu recunosti ce ai pacatuit sau gresit.Daca ajungem sa facem asta nu ne mai putem numi credinciosi si din start nu il slavim pe Dumnezeu .Deci stiu foarte bine cind am afirmat ce am afirmat ,nu a fost doar sa ma bag in seama.Daca aveti ocazia veniti in Catania la noi si participati odata la Sfinta Liturghie ,au facut-o si alti Sfinti Parinti din ROMANIA ,au ramas impresionati de modul frumos de slujire a slujbei si de felul cum suntem uniti in toate ,o comunitate frumoasa.Cred ca asta e cel mai important unde oameni pot sta impreuna ,sa se ajute .La inceput veneau putini la biserica ,acum ne-am inmultit,pentru ca noi comunicam unii cu altii si simt ca suntem mult mai uniti aici.Am vazut asta si la alte Parohii din alte partii ,lucrul asta nu se intimpla numai la noi in PAROHIE,aceasta unitate nu am mai vazut-o iin tara la noi.Ma bucur ca putem comunica si asa sa invatam unii de la altii ,cred ca asta e cel mai important.Va iubesc pe toti si maine am sa ma rog pentru toti.Doamne ajuta si o sa mai vorbim
Este greu sa comunicam in scris atita vreme cit unul vorbeste de soson si celalat de galos. Cam seamana dar nu sunt aceleasi lucruri.Eu te-am intrebat ceva precis iar tu tot precis mi-ai raspuns la altceva.Eu am intrebat cum faceti sa va cunoasteti pacatele?
Nu-i nimic,renunt la subiect. Constat insa ca esti amabila si elganta,nu te superi si ai buna vointa.Lucru care mi se pare f. bun pe linga atitudinea etern polemizatoare. Cred ca ai sesizat si tu ca aici pe forum daca te lauda cineva...vai ,vai, cum este,se raspunde politicos si chipurile retinut.Dar daca iti arata cineva vreo greseala ,apai si-a dat foc ,ca urmeaza o serie de explicatii si apoi reveniri si iar explicatii pina te lasi pagubas. Sa nu cumva sa ii arati cuiva greseala sau sa indrasnesti sa-i spui ca a gresit ! Chiar avem o sora,aproape tipica, care se exprima frumos in scris ,face sa zicem asa ,,leteratura" buna,dar daca indrasnesti sa o contrezi revine cu explicatii iar si iar reexplicindu-se si traducind din romana in romana ca si cum noi nu ar trebui sa intelegem scrisul decit in modul cum doreste ea. Este adevarat ca exprimarea in scris este mai laborioasa de cit cea pur verbala,dar ce sa facem ,asa este pe forum!
Ca la voi la biserica se procedeaza asa,cum descri,ca modul acesta simti ca va uneste,ca ati primit aprecieri chiar din tara,ca ai sesizat ca astfel este mai bine decit se procedeaza in vechea Dacie... ce sa zic,cred ca este bine,oricum tu nu poti controla situatia si facind parte din sisten iti trebuie mult realism si avans duhovnicesc ca sa-ti dai seama. Cam asa se intimpla si in tara cu cei ce ne conduc: sondajele de opinie arata ca cei mai multi suntem de acord ca mergem intro directie buna sociala ,desi jucatorii scenei politice nu sunt loiali pina la capat natiunii... iar noi credem ca in general este ...bine... si traim bucurosi.
Nu doresc sa te necajesc. Este o parere,a ta, iau act de ea, o apreciez intr-un anume fel si... sa fim sanatosi amindoi !Daca este sa ne luam dupa celebrul principiu filosofic cum ca unitatea si lupta contrariilor determina progresul ...sa asteptam ca si in viata duhovniceasca sa facem astfel progres, din cauza contrariilor. Cu toate ca in acest tip de viata se aplica alte reguli(care tin cont de existenta vrasmasului- iar filosofia nu).Cea mai expresiva ,dupa parerea mea, este ca: din lada cu mere se scoate in tot deauna marul stricat, ca sa nu le strice si pe celelalte!
Sa ne auzim cu pace si bine!
La pagina 61-63 din arhiva de articole ale site-ului gasesti interviul cu parintele Calcui ,despre deasa impartasanie. Poate fi un reper. Pe parintele cred ca-l sti !

Last edited by zaharia_2009; 02.08.2009 at 17:58:53.
Reply With Quote