Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha
Solentina, la impartasanie saptamanala, trebuie si spovedanie saptamanala. Impresionant, daca voi reusiti acest lucru. Practic cand faceti spovedania, inainte de Sf. Liturghie?
am incercat sa intru pe site-ul bisericii voastre, dar nu am reusit; vrei te rog sa ne dai adresa site-ului? Mi-ar face placere sa vad cum se organizeaza o biserica ortodoxa in Spania. Noi nu am ajuns la asa performante si poate avem ceva de invatat.
ai spus ca aveti preot tanar. De cand il aveti si cat de tanar e? Iarta-ma ca pun atatea intrebari, dar as vrea sa vad care e "cheia succesului", caci din cele citite imi pareti o parohie f buna.
|
Draga Anca-Miha iti raspund cu mare drag,normal ca se face inainte de Sf.Liturghie si sa stii ca noi ne rugam pentru toti romanii nostrii si cei de aici si cei din tara(inclusiv pentru oamenii politici)si o sa iti explic dupa aceea de ce.Si acum dinou adresa
www.Parohia Ortodoxa din Catania cu hramul Sf.Mucenita Sf.Agata.Sfatul meu este daca intri sa dai pe Pelerinaj sau intri direct si te duci direct in jos cotrolezi fiecare adresa si descoperi ca sunt poze cu Biserica noastra la inceput si actuale cum am infrumusetat-o.Avem icoane pe toti peretii de la hramul din acest an avem si noi strane,sarutari scaunul parohial toate sculptate in tara ,ne-a costat o groaza de banii ,dar ce sa facem le-am platit putin cite putin.Si mai avem multe de facut,daca ne ajuta bunul Dumnezeu.Vrem sa ne construim Bserica noastra Romaneasca pentru ca aici unde suntem este o donatie facuta de Biserica Catolica si oricind ,daca se supara italienii pe noi ne pot arunca in strada si nu e de dorit asta.Parintele a facut cere pentru pamint la primarie sa incepem constructia sa vedem atunci v-a fi altceva.Cind ai locul tau te simti altfel.Ca si Parohie suntem a treia pe teritorul Italiei din un numar de 94 .Si daca ai sti cum s.a inceput ,ne-au dat spatiul si apoi a venit parintele ,nu aveam nici cateapeteasma nimic,doar peretii goi,am imprumutat o masa de la niste prieteni ,o avem si acum in biserica se face Sf.Maslu pe ea ,Botezuri ,Nuntisi pe aceea se slujea Sf. LITURGHIE.Asa s-a inceput Parohia la Catania si acum e o frumusete ,ca dupa ce se termina slujba nu ne vine sa plecam acasa.Duhul Sfint lucreaza neincetat si cei mai circotasi la inceput s-au mai indreptat asta datorita rugaciunilor noastre a tuturor.Si astazi a fost o slujba deosebita ,asteptam predica Parintelui la Sf.EVANGHELIE PRECUM CEI MICI SINUL MAMEI, e deosebit si nu mint ca nu mi-a placut de cind ma stiu minciuna.Pentru ca am fost sincera si onesta in tara am avut de foarte multe ori de pierdut,in schimb aici nu sunt apreciata pe unde ma duc asa este si sotul si copilul ,asa ne-am invatat.Preotul este nascut in zi sfinta 14 octombrie si are 28ani daca asta e important pentru tine.Sfinta Agata e patroana orasului si a fost o martira ,iar ca si viata a fost identica ca cea a Cuvioasei Parascheva de aceea le iubesc deopotriva.Sa intri pe sinaxar si sa citesti de viata ei sa vezi ce lucruri importante se spun despre ea.Hramul se sarbatoreste pe 5februarie .Cheia succesului vine de la felul deosebit pe care il are preotul si ca de fiecare data ne indruma la pocainta,smerenie si milostenie si ajutorarea celor din jur fara a face diferente de statut social si natie.Duminica si la sarbatorile mai importante dupa slujbe organizam Agape si mincam cu toti ,vin si italieni si negri ,musulmani toate natiile si la toti dam de mincare.Noi asa traim uniti intr-un Hristos si sa fim sanatosi cum vorbeam cu parintele si o sa facem si mai multe.Si acum legat de oamenii politici din tara ,noi toti oameni trebuie sa ne rugam pentru ei chiar daca ei acum nu se gindesc decit la buzunarele lor ,rind pe rind energia negativa din fiecare nemultumire si jignire pe care le-o aducem ,ca sa nu mai spun de in juraturi ,ne v-a afecta pe toti,asa ca rugindu-ne cu toti stiu ca nu de la inceput va da rezultate ,dar in timp ii va schimba si ii va face mai umani ,asa ca haideti cind ne rugam pomenitii si pe ei in rugaciunille voastre ,in timp se va vedea rezultatul.E prea multa energie negativa in tara ginditi-va fratii mei ,v-o spun cu mare mihnire in suflet.Sa stiti ca ,chiar daca sunt plecata din tara la mii de kilometrii gindul tot acasa imi e,mai ales ca noi cei de afara traim in momentul acesta mult mai bine decit voi si cind ma gindesc ca voi nu aveti o viata mai mai buna ma intristez.Asa ca haideti sa nu le mai vedem greselile si sa ne vedem birnele noastre care ne strapung ochii si sa ii pomenim tot timpul in rugaciunile noastre ca numai asa se vor mai indrepta ,altfel eu nu vad nici o iesire,doar cu credinta .Si daca capetele inalte se vor indrepta incet ,incet se vor indrepta si restul oamenilor.Sa stii ca eu ma mindresc cu neamul meu cel romanesc ,pentru ca am fost intotdeauna un popor incercat si pacat de Voievozii nostri care au luptat pentru tara si credinta sa nu o ducem mai departe asa cum se cuvine.mai ales ca noi romanii am dat cei mai importanti oameni ai lumi ,cercetatori,scriitori ,medici ,aviatori si lista poate continua.Ce mai suntem cei mai buni alesi de DUMNEZEU ,trebuie sa luptam pentru asta si cum ,doar uniti prin credinta si prin HRISTOS.Nu-i asa la un lucru rau trebuie raspuns cu bine ,pentru ca raul se va preface in bine.Daca v-am suparat fratii mei iertati-ma ,va doresc o saptamina plina de evlavie si pace sufletesaca ,post usor si rugaciuni cit mai multe.Cu respect Sorinela DOAMNE AJUTA