View Single Post
Vechi 03.08.2009, 10:40:38
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2 Vezi mesajul
Un exempl ar fi Pr. Cleopa, vezi link-ul din mesajul meu.

Daca ai sa mergi la Petru Voda, ai sa vezi si in camera din fata usii Pr. Iustin, unde asteapta lumea, niste reguli pentru cine se poate sau nu se poate pune pe pomelnic.

Eu cred ca nu intelegi exact ce inseamna a judeca. Una este a constanta, a observa pacatul cuiva, si alta este a-l condamna in sinea ta pe respectivul, a zice ca e rau, etc... Trebuie condamnat pacatul, nu persoana.

Un Sfant (din Pateric parca) spunea ca avem obligatia sa atentionam (cu blandete, dragoste, etc) pe fratele nostru cand pacatuieste. Asta nu inseamna a judeca.

Bogdan.
Bogdan,

Ai dreptate in ce spui despre a judeca, corect.

Eu ma refer insa la sufletele adormitilor pe care ori nu le-am cunoscut deloc, ori nu le-am cunoscut suficient de bine. De unde sa stiu eu daca aceia se incadreaza in categoriile Parintilor Cleopa si Parvu? Eu consider ca este de datoria noastra sa punem pe oricine la pomelnicul pentru adormiti; in rest, sa-L lasam pe Hristos sa ii miluiasca daca va hotari asa. Noi trebuie sa ne facem datoria de ne ruga pentru oricine, fie de alt neam, fie de alta religie si sa nu-mi spui ca gresesc. Si din cate stiu asta e si parerea Parintelui Parvu: rugati-va pentru oricine.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote