Subiect: Filmul Ostrov
View Single Post
Vechi 03.08.2009, 13:31:48
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Religia: Ortodox
Lightbulb sicriul lui Anatolie

Citat:
În prealabil postat de Nevrednicul Vezi mesajul
Am si eu o intrebare si nu stiu la cine sa apelez: legat de filmul Ostrovul. L-am vazut de cateva ori deja,de fiecare data ma uimeste,l-am inteles in totalitate,insa un singur lucru nu l-am deslusit,anume pe final,cand este gata sa moara Anatolie,si ii cere calugarului Iov sa nu il bage intr-un cosciug normal,ci in lada! Acela (Iov) se enerveaza,mai ales cand este intrebat daca il va plange,si iese afara trantind usa... iar cand deschide lada,acesta priveste si imediat incepe sa planga (un sentiment de parere de rau). Eu insa asta nu inteleg,ce sunt acele obiecte din lada,adica acea sfoara cu fiare pe ea... Acea parte a filmului nu am inteles-o! Ma puteti ajuta? Daca aveti filmul in PC se gaseste faza la minutul 80,adica fix o ora si 20. 1:20

Multumesc.
Asa am inteles eu acea secventa... Anatolie nu-si dorea nimic deosebit, ceva lumesc. Pentru el nu avea importanta in ce fel de sicriu va fi trupul lui in momentul inmormantarii. Isi dorea, de asemenea, ca fratii sa nu se osteneasca prea mult pentru el. Va amintiti, ca la un moment dat, spune cuiva ca se roaga sa nu moara in iarna (presimtind deja apropierea mortii) pentru ca e anevoios pentru frati sa sape un mormant in pamant inghetat.

Isi dorea ceva simplu, fara prea mult efort din partea fratilor. Acea lada era una oarecare in care depozita tot felul de obiecte trebuitoare. Iov, vazand mizeria adunata in acea lada, a inceput sa planga pentru smerenia fara margini a lui Anatolie, cred ca a fost ca un fel de trezvie pentru Iov acel moment. Atunci, din dragoste pentru Anatolie, a vrut sa faca pentru el un gest lumesc deosebit si a decis sa-i faca el insusi un sicriu. Cand i l-a adus, se astepta sa fie apostrofat, si i-a spus lui Anatolie ca daca nu e multumit cu efortul lui, atunci va unge lemnul cu carbune ca sa fie pe placul lui Anatolie.

E doar o interpretare.

Last edited by LapetiteMoc; 03.08.2009 at 13:44:02.
Reply With Quote