View Single Post
Vechi 04.08.2009, 13:53:37
beliver's Avatar
beliver beliver is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2008
Locație: Ardeal
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Exact - fiecare generatie trebuie sa aduca si ceva nou, propriu, nu numai sa preia.
Traditia a inceput de la Iisus. Sf. Parinti au adus deja ceva nou, au cladit ceva pe ea, asa cum s-au priceput, ca oameni. Generatiile urmatoare nu trebuie sa ramana la asta ci sa sa mai cladeasca si ele ceva, sa faca ceva mai bine decat Sf. Parinti, mai mult.
Si din pacate nu se intampla.
Preluam si citam si atat.
In primul rand ar trebui sa avem curaj sa traim o viata sfanta,atunci Dumnezeu ne-ar lumina sa spunem mai mult,sa facem mai mult daca mai este ceva de facut sau de spus.In al doilea rand sunt sigura ca avem sfinti parinti contemporani,care sunt atat de smeriti incat nici nu stim nimic despre ei.Nu stim noi,dar sunt parinti care stiu de ei...
Si mai cred ca in zilele noastre este suficient sa punem in practica tot ce citim din scrierile Sfintilor Parinti,noi muritorii de rand,dar mai important sa invatam generatiile de tineri de-acum sa pastreze traditia si sa o respecte,lucru care nu-i putin deloc si nici usor.