Parintele Anthony Coniaris este un preot al Arhidiocezei Greco-Ortodoxe din America.
Acesta a slujit Biserica Ortodoxa pentru mai bine de 50 de ani, cel mai mult stand in Biserica Ortodoxa Sfanta Maria din Minneapolis.
A scris mai multe lucrari cu caracter bisericesc, fiind totodata si presedinte al Editurii Lumina si Viata.
Din "litere" si "duhul" Sfintilor Parinti, noi ne chinuim sa intrupam doar "litera", insa nici pe aceasta asa cum trebuie.
A purta barba (majoritatea barbatilor care au) a ajuns total strain de a avea barba pe care ne'a recomanda Parintii.
Acum sunt barbi ciuntite, ciocuri si alte nenorociri ce schimonosesc chipul zidit de Dumnezeu. Si zic ei: "Avem barba?! Avem!"
A purta un batic pe cap (majoritatea cazurilor) este total strain de "a avea capul acoperit".
Se cauta un batic cu floricele, fin, pe un sfert de cap, mai mult pe ceafa, etc. Si se zice: "Am batic? Ce nu'ti convine?"
A purta fusta (multe cazuri) este o respectarea a literei, nu si a duhului.
Se cauta fuste smechere, case de moda, cu cureluse si cu alte oratanii. "Fusta sa fie."
Asta imi aduce aminte de vorba romaneasca, care zice: "Cap am, minte ce imi mai trebuie."
Last edited by windorin; 04.08.2009 at 14:24:04.
|