View Single Post
Vechi 04.08.2009, 14:20:59
maria32's Avatar
maria32 maria32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Nu m-am lamurit cu ceea ce spui de calugari si nu mi se pare corect. Poate mai explica cineva.
Calugarul a primit si el un botez si atunci un nume. In fata lui Dumnezeu el are un nume si acela nu este numai pentru lume, ci si pentru Dumnezeu.
Deci n-ar mai fi nevoie sa primeasca alt nume. Sa aibe doua nume intru Dumnezeu?
Calugarul moare lumii? Din punctul de vedere al bisericii poate. Dar cred ca nici atunci. Caci atunci calugarirea ar trebui sa fie o inmormantare de fapt si nu o nunta, sau daca vrei toate la un loc.
Calugarul ramane in lume si pentru lume. El ramane si om, cu acte in regula, familie (pe care o mai si viziteaza), cu fapte lumesti.
Eu nu inteleg ca pe el l-ar lua calugaria/ Dumnezeu din lume, nici nu-l face sfant. El trebuie sa se spovedeaca, sa se impartaseasca. Nu devine un sfant.
Draga Sophia, iarasi ma vad nevoita sa-mi cer iertare fata de tine pentru ca iar iti voi produce poate suparare.. dar in toate posturile tale regasesc aceeasi "patima" a contrazicerii si a analizei unor stari de fapt prin perspectiva lumeasca a ceea ce ti se pare tie corect..
calugarii mor lumii... sau asa ar trebui sa fie... tu spui "din punctul de vedere al Bisericii"... ESTE SINGURUL PUNCT DE VEDERE CARE TREBUIE SA CONTEZE PENTRU UN CRESTIN ADEVARAT. nu exista crestinism adevarat in afara bisericii lui Hristos.. nu trebuie si nu ne este ingaduit sa gandim dupa cum ni se pare noua corect.. adevaratii calugari cu har de la Domnul nu-si mai viziteaza familiile, multe familii nici nu stiu de ei unde vietuiesc si ei isi uita numele lumesc ca o lepadare de viata pacatoasa de mirean..
Singura legatura cu oamenii pe care ar trebui sa o aiba este cea cu preotul lor duhovnic si de la care primesc taina sfintei impartasanii dupa spovedanie... de alte legaturi cu oamenii un adevarat ascet nu are nevoie.
Tu spui ca nu devine sfant... dar oare sfintii cum au devenit sfinti? Pentru ca au murit lumii si au trait doar intru Hristos..
daca-mi este ingaduit am sa-ti dau un sfat pentru ca si eu am avut aceeasi tendinta foarte multi ani de a analiza si a privi cele sfinte dintr-o perspectiva lumeasca, prin propria mea gandire.. roaga-te lui Dzeu sa te lumineze cand ti se pare ca e ceva ce nu ti se pare tie corect, de inteles, firesc etc. e greu, dar e singura cale catre mantuire.
eu ma rog lui Dzeu si-i spun "Doamne, daca mi-ai dat minte sa gandesc si sa analizez si sa citesc si sa invat atatea lucruri lumesti lumineaza-ma acum si in cele sfinte ca sa ma pot mantui inainte de sfarsitul vietii acesteia"

http://mamiprovocarea.wordpress.com

Last edited by maria32; 04.08.2009 at 14:31:55.
Reply With Quote