View Single Post
Vechi 04.08.2009, 16:12:01
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Elena78 Vezi mesajul
Buna,

In zadar imi pun de gand sa postesc lunea, miercurea si vinerea saptamanal , ca ma ispiteste mama mea cu specialitati culinare.

Va rog sa imi spuneti cat este mai bine sa postesc in Postul Sfintei Marii. 8 zile de post este suficient pentru impartasanie?
Astept cu nerabdare sfaturile voastre.
Este musai si neaparat sa tii tot postul si asa cum scrie in calendar, vezi dezlegarile la ulei, vin, peste etc. Din cate stiu, cei care nu tin posturile sunt anatemizati de Biserica - dar poate nu stiu eu bine... In sfarsit, pentru cazurile de neputinta (batranete) sau de boala nu este obligatoriu sa tii tot postul, evident.

Te ispitesc specialitatile? Sa-ti spun ce mi s-a intamplat mie... :)

Acum un an am inceput sa tinem posturile - eu si sotia. Si am constatat ca ne simtim mult mai bine ca inainte, cand ne imbuibam cu carne, mici si alte mancaruri periculoase si toxice. Asa ca am trecut pe alimentatie predominant vegetala, combinata cu lactate, oua, peste si uneori carne de pasare. Si crede-ma ca o salata de legume ne tine mai mult decat o friptura copioasa! Inainte, cand mergeam sa mananc la cantina (4-5 feluri), dupa vreo trei ore imi era foame, dar acum o mancare de post ma tine jumatate de zi.

Nu spun ca am ascultat opiniile nutritionistilor, experti in alimentatie sanatoasa si toti recomanda sa mancam cat mai putina carne (gatita la cuptor sau fiarta sau coapta). In fond, asta e normalitatea pentru ca asa a lasat-o Dumnezeu:

"Apoi a zis Dumnezeu: "Iată, vă dau toată iarba ce face sămânță de pe toată fața pământului și tot pomul ce are rod cu sămânță în el. Acestea vor fi hrana voastră."

A zis El ceva de carne? Da, ne-a aratat Iisus Hristos ca e bine sa consumam peste - si au descoperit si cercetatorii ca este cea mai buna carne dintre toate, acele grasimi omega sanatoase, stiti voi...

Pai TOATE vegetalele sunt bune, trateaza boli, sunt sanatoase, deci trebuie consumate. Pe cand despre carnea de porc, vita, pui samd nu am auzit sa fie recomandata in vreun tratament al vreunei boli. Si aici e o alta poveste, ca trebuie sa evitam alimentele modificate genetic, tratate cu chimicale, crescute fortat cu ingrasaminte chimice, conservate cu tot felul de substante toxice......................

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote