@Cristina 2012 - ai dat multe solutii pentru probleme la femeie? Si ce facem cu barbatul? Si daca la el sunt probleme tot femeia trebuie sa faca FIV (unul special chiar, denumit ICSI).
S-au incercat tratamente naturiste si la femei si chiar si la barbati, cu vitamine, minerale, plante etc. Unele au reusit, altele nu, in functie de diagnostic si severitate.
Ca se pierd embrioni la IVF. Da, ar fi o problema. De fapt cei care sunt viabili sunt mai iantai pentru alte incercari, refrigerati. Sau daca nu, mai nou se doneaza altor cupluri, deci nu se pierd, ci pot produce...viata/copii.
IVF cu 2-3 embrioni. Se face in unele tari, din cate am inteles, IVF fara stimulare, sau cu f.mica stimulare. Daca ai noroc ca din acestia sa poti ramane insarcinata, da, dunctioneza. Daca nu, alti bani si tratamente, alta "distractie".
Inca o data, nici la IVF nu se produce viata daca nu vrea Dumnezeu si nu da suflare. Medicul doar ajuta natura, nu o inlocuieste complet.
Embrioni se pierd si pe cale naturala, prin selectie naturala. Cred ca fiecare femeie, pierde in fiecare luna embrioni care nu au fost viabili.
Nu toti embrionii produsi natural, sau prin IVF sunt viabili, deci nu toti inseamna viata. Unii au defecte si sunt eliminati de organism.
Altii ... or fi buni, dar nu se pot nida in organism si dezvolta, din diverse motive "tehnice".
Avort la IVF?

Nu, acela nu este avort. Daca embrionii sunt buni, viabili, exista metode de a nu se pierde.
@cristinamaria - adica ce pret pot avea copii? Cat ai voie sa platesti pentru a avea copiii? Unii nu platesc nimic, ii platesc gratis, altii trebuie, vor si pot sa plateasca. Altii nu au cu ce sa plateasca.
Si nu ma refer numai la bani.
Copiii au mare pret si merita platit oricat ca sa-i ai. Riscurile, asta este alta poveste. Fiecare cat poate.
Unii nu pot, nu au curajul sa faca IVF si tratamente si raman fara copii. Altii n-au curaj sa adopte copii. Si raman tot fara.
E mai bine asa?
Si daca poti plati si ai curajul sa-ti asumi riscul, nu-i normal sa incerci, pentru ca la urma sa ai un pui in cuib?
Ma intreb un lucru: de ce oamenii care au copii (caci acestia sunt in mare parte, pana la urma) judeca pe cei care isi doresc si nu pot si le taie acest drept, considerand ca trebuie sa ramana fara copii, ca sunt pacatosi daca fac ceva pentru a avea.
Dunnezeu ne-a ajuta si ne-a dat aceste descoperiri stiintifice minunate. Da, probabil ca unii o sa spun ca astea sunt de la diavolul. Stiu eu?
Dar eu va spun ceva: uitati-va la parintii care au capatat copil prin IVF, dupa indelungi eforturi si suferinte si la copiii lor. Uitati-va in ochii lor fericiti si la pruncii lor si spuneti-le ca sunt pacatosi, ca nu merita pretul si ca sunt copii din pacat.
Si cati ar vrea pana la urma si sa adopte, dar nu pot, n-au cum.
Chiar credeti ca Dumnezeu nu vrea sa dea copii unor oameni, sub nici o forma, ca acei oameni nu merita sa aibe copii?