Subiect: femeia necurata
View Single Post
Vechi 04.08.2009, 17:39:50
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

1. Nu ma pricep la problemele barbatilor, deci nu pot comenta. Separe insa ca preotii nu au asemenea probleme (nici cei fara sotie?!) si pot merge in biserica, se pot si impartasi mereu.
Sau cum este la ei?

2. Ceea ce spune maria32 - da, eu stiu asta. Sunt femei care se simt f.rau in anumite zile ale lunii si nu mai spun de la o anumita varsta in sus.
Si m-am bucurat adesea sa nu merg la biserica in astfel de zile.
Si ma intreb de ce li se cere totusi acelorasi femei sa mearga la munca in astfel de situatii, cand le este atat de rau? De ce nu le da liber atunci.
Exista de fapt aici mai multe discutii:

1. intrarea femeior in biserica in anumite zile ne-curate.
2. este si lauzia ne-curata? Dupa ce ai nascut copil? Este alaptatul ne-curat?
3. considerarea femeii in general ca fiind ne-curata, si in restul zilelor cand este curata trupeste.
Si aici este discutia cu hirotonia femeii siparticiparea ei la anumite activitati in biserica.

Daca ma gandesc bine maria si ceilalti, eu consider femeia care sufera toate aceste probleme trupesti, nu inferioara ci superioara barbatului. Cu toata suferinat ei (dureri, hormoni, stari de rau, scurgeri etc.), femeia se duce la lucru, isi asuma lucrari mari (la serviciu si acasa, munci grele chiar, sau de raspundere). Si atunci de ce sa n-aibe voie sa mearga la biserica?
De ce sa n-aibe voie sa citeasca si sa cante in biserica, si sa faca alte lucruri?
Dupa mine, eu as sta acasa in anumite zile ale lunii si asa am facut-o multi ani, pana cand m-a invatat...preotul meu exact contrariul, adica sa vin.
Pe mine ma deranjeaza ideea de ne-curatie in general, de stampila aplicata femeii.

Si tot la ceea ce spune Maria - si femeile la menopauza sufera mult, multe din ele, si astea ani de zile. Sa nu mai mearga la biserica? Ba eu zic sa nu mai mearga la serviciu, sa fie lasate acasa, sau la pensie si sa revina eventual dupa ce se mai rezolva situatia.

Si daca vorbim de femei si barbati ne-curati - atunci ce sa faca lumea casatorita? Si ei sunt adesea...ne-curati! Chiar si preotii de mir!!!
Reply With Quote