Cred ca mai multa "furie" si sensibilitate emotionala provoaca o durere de cap sau de masea decat menstruatia femeilor sau crampele. Cred ca depinde de la caz la caz, nu toate femeile devin irascibile si de neinteles o data pe luna. Si chiar si asa, asta nu poate sa fie un motiv pentru a le tine departe de biserica. Mai curand poate fi la latitudinea fiecareia. Sunt femei care au dureri foarte mari incat lipsesc de la scoala/serviciu. Nu poti sa le obligi sa mearga nicaieri si cel mai bine le este daca stau in pat la caldut. Si sunt femei care nu au nimic sau mai nimic.
Citat:
eu sunt femeie si nu-mi e rusine sa recunosc ca de multe ori imi simt "inferioritatea" din acest punct de vedere si imi e greu in acea perioada sa ma gandesc la cele sfinte asa cum ar trebui... imi accept conditia de pacatoasa. eu nu am citit nicaieri ca pacatul Evei a fost "sters" de catre Fecioara Preacurata..
|
Ne este greau sa ne gandim la cele sfinte de multe ori din diferite motive, si totusi sfatul in general nu este sa te indepartezi in acele momente de cele sfinte, ci sa incerci sa te apropii cat mai mult. Pacatul Evei, cat si a lui Adam, a fost sters de Mantuitorul pe cruce, nu de Sf Fecioara Maria.