Subiect: lacrimi
View Single Post
Vechi 05.08.2009, 06:56:12
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andu_81 Vezi mesajul
sunt curios cati dintre noi varsa lacrimi,atunci cand merg la sfanta taina spovedaniei,sau cati spun rugaciuni de luminare si iertare a pacatelor inainte de aceast sfanta taina...eu foarte rar am reusit sa fac aceasta....poate chiar niciodata....de aceea eu cred ca primul pas spre pocainta este realizarea...ca am gresit....iar spovedania ar trebui sa fie cel putin odata pe samtamana..... la laici,iar preotii si mai des...............
cu smerenie
andu
Nu domnule, te inseli. Nu e vorba de a reusi sa plangi la propriu pacatele la spovedanie, la Liturghie sau acasa la rugaciunea de seara. Mi-a explicat un preot cu mult har: nu trebuie sa ne "scremem" sa plangem cand ne pocaim, ci Duhul Sfant ne da uneori aceasta fapta buna care pur si simplu se intampla uneori. Nu e de la noi putere, ci e dar de la Dumnezeu, asa cum de fapt sunt toate faptele bune pe care le facem, "ca sa nu se laude nimeni"... Deci daca iti vine sa plangi, atunci plangi; altfel degeaba te concentrezi sa scoti afara lacrimi si probabil ca nici nu mai esti atent la ce spui la rugaciune.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote