Subiect: Oastea Domnului
View Single Post
Vechi 30.01.2007, 11:55:28
sabina sabina is offline
Junior Member

Data înregistrării: 27.01.2007
Implicit

"Oastea Domnului nu s-a vrut altceva decat o trezire la credinta a oamenilor"

Da, ce s-a vrut e un lucru frumos, insa la ce a ajuns e daunator pentru Biserica, defapt a ajuns sa fie un instrument de propaganda a neoprotestantilor.

"dar nu e bine sa generalizezi ceea ce cunosti tu despre OD,..... Cunoastem situatia de la Simeria..."

Si eu cunosc situatia de la Simeria, si daca scriu despre OD ma refer strict la Od-Sibiu. Iar ce cunosc despre OD, cunosc dupa ce am vazut in Adunarile OD-Sibiu din 6 mari orase ale tari.
Ce sa predicat acolo, cum se desfasoara Adunarea, totul seamana mai mult cu confesiunile neoprotestante decat o adunare a Biserici, hai sa nu exagerez, mai bine zis ca un hibrid intre Biserica si neoprotestanti.

"nu suntem fanatici"

20% poate maximul de 30%? din membri OD, nu sunt fanatici, si imi cer scuze fata de dansi, deoarece nu am scris ca exista si asa ceva in OD...
Insa majoritatea dintre ei sunt "handicapati" in cunostinte de credinta, prea naivi si prea inculti cand e vorba de dogama ortodoxa.
Singur lucru bun, in ultima vreme, sunt preoti ca Par Vasile Mihoc, care doresc sa readuca Od pe drumul credintei.

"sunt simple adunari in care se vesteste credinta si pocainta la fel ca in Biserica,"

Aicea este "buba" cea mare!! Nu vestiti credinta ca in Biserica, si a avea pretentia ca o faceti, duce la interpretari false despre Biserica, in plus nici nu aveti dreptul si nici stadiul duhovnicesca sa o vestiti. Exceptie sunt Adunarile in care se afla un preot(nu sunt asa de multe, dar exista), insa membri obisnuiti Od care interpreteaza si practica fantezist credinta nu fac decat sa sminteasca oameni.
Si daca tot scri de vestirea pocaintei... Poate imi explici cum e vestita pocainta?
Nu doresc sa fiu "rea", la unii mebri OD-Sibiu, suna pocainta ca la neoprotestantilor,total diferit de dogma Biserici.
Hai inlaturam dubile, si explicam ce intelegi tu prin pocainta. Si mai ales cum crezi ca ar trebui sa practice un adevarat credincios pocainta ??

"Par Vasile Mihoc este unul dintre cei mai mari teologi din tara, daca el nu se insala cu privire la OD, atunci eu de ce m-asi crede mai "teolog" decat altii,"

Poate la "handicapati" mintali din Od tine un asemenea argument, la mine nu, eu nu sunt nici fanatica si nici inculta religios.
Am tot respectul pentru Par Vasile Mihoc, dansul incerca sa salveze OD de pe drumul ratacitor pe care merge.
Am ascultat predicile si spusele dansului, la radio dar si in biserica, dar ce spune el nu se practica in OD, decat decatre un numar minor de membri.
Aceste genuri argumente este tipic membrilor OD, pune un nume cu o reputatie impecabila in fata, si lasa sa se inteleaga ca acel om ar legaliza idiologia neoprotestanta din randul Od ca find defapt dogma corespunzatoare BOR, in realitate se cred mai presus decat acel om si raman pe dumul lor al pierzaniei.

"facandu-ma partasii nesfarsitelor discutii pierzatoare si uitand sa ma ingrijesc de suflet, fratilor nu luptati impotriva OD, lasati-o sa-si faca misiunea care i-a fost incredintata si stati linistiti OD Sibiu nu se va rupe de ortodoxie ci o va intarii"

Ca critic unele aspecte practicate de OD? ma voi pierde? Stiti ca este de datoria fiecarui ortodox de-a nu inchide ochi in fata ereziei? Este de datoria fiecaruia a lua atitudine, altfel se face vinovat de pacatul pe care nu a incercat sa-l opreasca.
Nu lupt impotriva OD, ci lupt impotriva elementelor straine de BOr pe care aceasta miscare le propaga in randul populatie, insa nu vad cum sa inteleaga uni fanatici acest lucru.
Cand isi va face OD misiunea conform ortodoxiei, atunci va fi un intaritor al Biserici, pina atuncia nu face decat sa slabesca Biserica, intr-o vreme care si asa este destul de grea pentru Biserica.

Reply With Quote