Citat:
În prealabil postat de dmb
Curat este termen din VT. Puteai sa ajungi necurat prin atingerea unui bolnav, a lucrurilor lui etc etc. Iisus a laudat insa pe samariteanul care nu s-a pastrat curat si la ajutat pe cel lasat aproape mort de tilhari.Necurat era sa maninci cu miinile nespalate pina la cot.Iisus a spus ca ce iasa spurca....Necurata erea si femeia cu scurgere care s-a atins de Iisus. Iisus nu numai ca nu s-a revoltat ci a fost de acord cu gestul ei. Necurat ereai daca atingeai un mort; IIsus a inviat-o pe fata "adormita" samd
Transpus in ziua de astazi o femeie "necurata" nu se mai poate atinge de Iisus (impartasanie) pentru ca o traditie ii interzice lucru acesta. Nici eu nu inteleg de ce!
|
Nu intelegi de ce? Raspunsul ar fi(in opinia mea):"vai de voi invatatori ai legii,nici pe voi nu va mintuiti si nici pe altii nu-i lasati sa se mintuiasca!" Legi facute de minti omenesti fac "opriri" de la 'Ceva" ce cred ele,mintile,astea nastrusnice...ca trebuie oprire.Eu cred ca este ,cu mult ,mai bine-placut inaintea lui Dumnezeu ,faptul ca tu,om fiind (inainte de a fi barbat sau femeie),II dai Slava LUI,onorindu-L,prin prezenta ta la Sfinta Liturghie.Avem nevoie de Hristos,si daca noi ne dorim sa fim in prezenta LUI,si El ne vrea si ne cheama,cine sint cei care sa ne impuna ,noua,restrictii?! Ei,Dumnezeu sa-i ierte!,asa sint unii mai catolici decit PAPA...opsss! Vorbeam despre unii preoti ortodocsi.Unii sint extrem de OBTUZI...Dar nu numai preotii sint obtuzi,ci si noi,cei care pretindem ca ,vai!,sintem credinciosi.Daca-am studia,cu atentie BIBLIA,si ne-am insusi cele spuse acolo,si am intelege LITERA LEGII LUI DUMNEZEU,cu siguranta ,nu ne-am mai impiedica de LEGI OMENESTI,pentru a trai in Hristos,si/sau a face cele ce sint spre folosul nostru si/sau a celor din jur.Ideea este ca toate actiunile noastre sa le savirsim in Frica de Dumnezeu , in dragostea pentru EL si pentru aproapele ,si in CREDINTA in Dumnezeu.Daca vom tine cont ,mereu de acestea,cu siguranta ca Domnul Hristos INSUSI ne va calauzi,si vom sti ,totdeauna ce si cum sa facem.Sa-L rugam pe Dumnezeu sa ne daruiasca intelpciune!