traditia
nu numai pentru ca sunt nou pe acest site sunt si mic.sunt mic pt ca am prea putine argumente care m-ar indreptati sa ma simt altfel.chiar si asa fiind,indraznesc sa vad traditia crestin ortodoxa ca pe o traire a poporului roman prin ea insasi.in toate situatiile de agresiune romanii si-au salvat ce aveau mai de pret:credinta.cat a fost comunismul de agresiv si strain romanilor si tot a fost posibil sa se cladeasca biserici si mai ales sa fie declarati sfintii din 1955.dar au fost si compromisuri.la vremea aceea,nu se putea altfel.mostenirea comunista este ceea ce astazi ai sperie pe unii dintre romani:disparitia traditiilor,a culturii autentice romanesti,a insasi constiintei de romani.daca se ridica din ce in ce mai multe voci care sa traga de maneca clerul,este pentru ca,din nefericire, paganismul si anticrestinismul sunt din ce in ce mai perfid agresive.ne aflam aproape in aceeasi situatie in care fariseismul e pe cale de a distruge credinta.ori de data asta Domnul Iisus Hristos nu mai vine ca sa se rastigeasca din nou.daca sfintele biserici sunt pline,sunt asa datorita credintei poporului in primul rand.romanii stiu proverbul nu face ce face popa,ci fa ce zice popa.dar proverbul acesta era pentru exceptiile aparute ici si colea.ori acum exceptii sunt mai ales acolo unde exista practic implinita traditia ortodoxa dupa sfintii parinti.legea iubirii implineste legile fara sa schimbe nici-o ciurta din acestea!clerul si poporul!nu clerul una si poporul alta.s-a facut oarecum curatenie in 89,dar ne-au napadit draci si mai mari dupa aceasta.noi,nu am fost in stare sa facem curatenie ca lumea,dar voi puteti.sunteti unsi si purtatori de daruri sfinte.iar sfintele daruri pot deveni otrava in mainile unora,asa cum atentioneaza apostolul pavel.sa nu se inmulteasca acestia ca sa ne otraveasca pe toti!...nu va avea vrasmasul parte ca tara cu cele mai multe biserici si manastiri pline de credinciosi sa-i fie supusa.speranta este la cei tineri,iar acestia sunt deja acolo unde trebuie sa fie!...
|