Negru pe alb: adevarat, adevarat si subliniat si intarit
Începându-și lucrarea Sa mesianică, Domnul nostru Iisus Hristos a făcut o mulțime de semne și minuni dumnezeiești, tămăduind bolile și scoțând demonii din cei ce Îl rugau. Vestea minunilor s-a dus departe, punând pe gânduri pe mulți, căci așa ceva nu se mai pomenise (Matei 9, 32–38; Ioan 9, 32–33), și în acest context de împrejurări, Sfânta Scriptură ne spune că între farisei era un om cu numele Nicodim, un fruntaș al iudeilor. Acesta a venit noaptea la Iisus și I-a zis: Învățătorule, știm că ești învățător venit de la Dumnezeu, căci nimeni nu poate face semnele pe care le faci Tu, dacă nu este Dumnezeu cu el. Drept răspuns, Iisus i-a zis: Adevărat, adevărat zic ție, de nu se va naște cineva de sus, nu va putea să vadă Împărăția lui Dumnezeu. Nicodim I-a zis: Cum poate un om bătrân să se nască din nou? Poate el oare să intre a doua oară în pântecele maicii sale și să se nască? Iisus a răspuns: Adevărat, adevărat zic ție, de nu se va naște cineva din apă și din Duh, nu va putea să intre întru Împărăția lui Dumnezeu. Căci ce este născut din trup, trup este... (Ioan 3, 1–6).
Intreaba-i pe prietenii tai daca au auzit vreodata de oameni care au murit pana sa ajunga la 30 de ani. Eu am avut vreo opt colegi care au murit la douazeci si ceva de ani, in accidente de masina! Mai intreaba-i daca isi iubesc copilul indeajuns ca sa-i protejeze sufletul in caz de un deces prematur. Asta daca vor crede in existenta sufletului si a vietii de dupa moarte.
Iisus a fost botezat la 30 de ani, nu la 33; dar El avea de savarsit lucrarea dumnezeiasca in lume, pe care a inceput-o la varsta maturitatii la evrei, adica la 30 de ani. Ori noi nu suntem evrei si nu respectam traditiile lor specifice. Si Hristos nu ne-a spus nicaieri ca trebuie sa ne botezam la 30 de ani.
|