View Single Post
Vechi 06.08.2009, 16:04:21
Iustin32 Iustin32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec Vezi mesajul
Pilda bogatului nemilostiv din Luca 16:19-31, am mai discutat-o amandoi. Avem pareri total diferite. Eu nu sunt deloc de acord cu interpretarea dvs. Nici dvs. nu trebuie sa luati de buna interpretarea mea. Cum am mai spus, datoria fiecaruia este sa cerceteze.

Exista mai multe modalitati de ai prezenta cuiva un mesaj. Te poti folosi de fapte petrecute in realitate. Dar, cand acestea nu au efectul dorit, poti recurge si la povestiri care nu au avut loc dar care au ca scop prezentarea unui mesaj important.

In pilda bogatului nemilostiv, Domnul Iisus Hristos ne indeamna sa facem fapte de milostenie ca sa avem o rasplata buna. De asemenea, ne transmite ceva greu de crezut "Daca nu vor crede pe Moise si prooroci, nu vor crede nici daca ar invia cineva din morti" (Luca 16:31). Invieri din morti chiar au avut loc (foarte multe), dar asta nu a schimbat credinta oamenilor.

Dvs. luati strict literar povestirea Domnului Iisus Hristos si pierdeti mesajele care v-au fost transmise. Daca pilda bogatului nemilostiv reprezinta o zugravire a unor scene intamplate intocmai cum sunt descrise, am niste intrebari:
- in ce stare erau bogatul si Lazar dupa ce murisera. Daca erau suflete, de ce aveau parti trupesti si suferinte trupesti (nu va suparati ca repet aceasta intrebare)?
Voi ati luat numai mesajul final, lepadand continutul chiar daca e singura pilda in care Mantuitorul da un nume:Lazar, aratand ca povestea e reala.

5. Si a facut tanarul cum i-a zis ingerul, iar pestele l-au fript si l-au mancat. (Tobit 6,5)

Iata ca si ingerul are chip de om, chiar daca el e de natura spirituala si nu are trup. Sufletul omului pastreaza forma trupului si are putere de la Dumnezeu sa se arate oamenilor cu chip de om cu trup, nu fantoma.

5. Si s-a dus Rafael si a fost gazduit la Gabael, si i-a dat inscrisul; el a adus pungile pecetluite si le-a dat. (Tobit 9,5)

15. Eu sunt Rafael, unul din cei sapte sfinti ingeri, care ridica rugaciunile sfintilor si le inalta inaintea slavei Celui Sfant".
16. Atunci s-au inspaimantat amandoi si au cazut cu fata la pamant, caci erau cuprinsi de frica.
17. Dar el le-a zis: "Nu va temeti! Pace veti avea! Binecuvantati pe Dumnezeu in veac!
18. Caci eu n-am venit de voia mea, ci dupa voia Dumnezeului nostru, de aceea sa-L si binecuvantati in veac.
19. In toate zilele am fost vazut de voi, dar eu n-am mancat nici n-am baut, ci numai ochilor vostri s-a parut aceasta. (Tobit 12

Fiind de natura spirituala, ingerii nu au nevoie de mancare si bautura.