bunica mea,mama mamei mele,a avut 9 frati si surori.deci,ca la tara o duceau foarte greu cu mancarea, nefiind o dintr-o familie bogata.mama ei era si foarte chinuita de soacra.la un moment dat,a ramas iar insarcinata, avea deja 5 copii, iar sotul era plecat in armata.asa ca,dupa ce s-a gandit mai mult timp,s-a hotarat sa ia ceva sa piarda sarcina.desi era credincioasa si avea frica de dumnezeu,era si tanara cu foarte multe greutati.in timpul zilei a facut rost de o licoare ca sa o ajute sa faca asta,dar nu a luat-o atunci,ci, ca sa nu ajunga copiii la ea,a ascuns-o dp icoana maicii domnului cu pruncul.seara, dp ce a pus copiii la culcare,a uitat de ea si a adormit.a visat ca a venit la ea o femeie imbracata in alb care a luat-o de mana si i-a zis ca vrea sa-i arate ce o sa se intample dc isi duce la sfarsit gandul.a dus-o intr-un loc intunecat unde era o masa mare,cu multi copii mici p ea, iar mamele lor,in dreptul lor,erau silite sa muste din ei.printre acele femei a recunoscut si o consateanca de-a ei care murise cu putin timp in urma dp ce incercase sa scape de o sarcina.aceasta s-a uitat la ea si i-a zis sa nu faca asta pt ca acelasi lucru o asteapta si pe ea daca avorteaza.femeia in alb a dus-o apoi de mana catre o poarta foarte luminoasa pe care au intrat.a povestit ca vedea multi pomi infloriti si ca pe langa fiecare pom erau foarte multi copii care cantau atat frumos,incat intreceau si cantecul pasarilor si totul era de o frumusete de negrait in cuvinte.atunci femeia imbracata in alb i-a zis ca daca va purta crucea care ii este data va avea parte de aceasta frumusete.atunci s-a trezit ingrozita de ceea ce visase si a aruncat sticluta. poate multi o sa creada o exagerare ceea ce am scris, dar mama a auzit asta chiar de la bunica ei si ne-a povestit si noua,mie si sorei mele, pentru a evindentia ca maica domnului nu ne lasa niciodata.
|