Trista si adevarata povestirea...
Uite aici inca ceva:
Oare nu pot să mă distrez acum și abia mai încolo să mă preocupe Dumnezeu?
Întrebare: „De ce nu poate cineva să-L accepte pe Iisus Cristos și să fie salvat după moarte? Trebuie să mă preocupe acest lucru acum?”
Răspunsul nostru: Biblia spune că „oamenilor le este rânduit să moară o singură dată, iar după aceea vine judecata” (Evrei 9:27). Acum este timpul să Îl alegi sau să Îl respingi pe Iisus Cristos, nu mai târziu. Biblia nu spune nicăieri că vei avea această ocazie mai târziu. S-ar putea ca Dumnezeu să le arate milă celor care nu au auzit niciodată despre Cristos, dar de ce să le arate milă celor care au auzit despre Cristos și totuși L-au respins?
Ceea ce prorui tu este să-ți poți trăi viața în acestă lume așa cum vrei, iar apoi să ai parte și de cer. Dar Dumnezeu nu ne permite să avem prăjitura și să o și mâncăm. El spune: „La ce i-ar folosi unui om să câștige toată lumea dacă își pierde sufletul?” (Marcu 8:36). Nu poți să câștigi lumea și să Îl respingi pe Dumnezeu (chiar dacă temporar) fără a-ți pierde sufletul.
Dacă respingi revelația pe care ți-a dat-o Dumnezeu cu privire la Sine, sperând că te vei ocupa de „Dumnezeu” mai târziu, este posibil ca Dumnezeu să nu-ți mai dea această șansă. Noi trebuie ca astăzi să răspundem pozitiv oricărei revelații pe care ne-a dat-o El... „Astăzi, dacă auziți glasul Lui, nu vă împietriți inima” (Evrei 4:7). Dacă astăzi Îl respingi pe Dumnezeu în speranța că Îl vei primi mâine, astăzi îți împietrești inima față de El.
În spatele întrebării tale stă neînțelegerea că tu știi mai bine decât Dumnezeu ce este cel mai bine pentru viața ta. Știi cum ar trebui să îți trăiești viața și presupui că nu este loc în ea pentru Dumnezeu/Iisus Cristos chiar acum. Dar acest lucru este greșit. Dumnezeu este Cel care știe ce este cel mai bine pentru viața ta astăzi, iar acest lucru este El.
Sunt multe pilde și învățături ale lui Iisus, care ne arată că cei care Îl resping în această viață vor fi judecați ca necredincioși, chiar dacă au înțeles că El este Fiul lui Dumnezeu, care a murit pentru păcatele lor. Cristos nu le cere oamenilor doar să fie de acord cu cine spune El că este, ci le cere să Îl și urmeze. Dacă nu Îl urmezi în această viață, nu ai nicio asigurare în Biblie că El te va primi mai târziu în casa Lui veșnică.
Te rog să te mai gândești o dată la ceea ce ai spus. Dumnezeu este Dumnezeu, Creatorul, însuși motivul pentru care tu exiști, singura Ființă Veșnică, Cel care știe toate lucrurile și care poate fi în mai multe locuri în același timp. El ne este mult superior în toate privințele. Prin urmare, trebuie să ne umilim în fața Lui. Aceasta este înțelepciune. Dacă vrei să-ți trăiești viața fără Dumnezeu, El îți va permite. Totuși, această viață - viața pe care ai ales să o trăiești așa cum vrei tu - va fi singura ta răsplată. Dumnezeu nu se joacă, probabil pentru că dorește ca noi să ne dăm seama cât de important și cât de mare este El. La urma urmei, numai El e Dumnezeu.
Biblia spune că această lume și plăcerile ei sunt trecătoare (1 Ioan 2:17). Ai da o fericire veșnică pe o plăcere de scurtă durată (propria ta variantă de plăcere)? Mulți oameni fac acest lucru. Iisus a spus: „Eu sunt calea, adevărul și viața; nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine” (Ioan 14:6). De asemenea, El a mai spus: „Eu am venit pentru ca oile să aibă viață și să o aibă din belșug” (Ioan 10:10). Dumnezeu nu ne oferă numai viață veșnică, ci și o viață mai deplină aici pe pământ (bucurie spirituală). Dar avem nevoie de credință pentru a vedea și a alege acest lucru. Vei crede ce spune Dumnezeu sau te vei încrede în propria ta judecată? Aceasta este întrebarea reală.
|