View Single Post
Vechi 08.08.2009, 22:37:06
cristina2012's Avatar
cristina2012 cristina2012 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2006
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristinamaria Vezi mesajul
Ma gandesc totusi ca daca Dumnezeu a spus ca femeia se va mantui prin nastereade prunci, nu e oare corect ca femeia sa faca tot ce e omeneste posibil, inclusiv FIV, ca sa nasca copii? sigur ca poate sa adopte, da adoptia nu te mantuieste!
Daca FIV si alte tehnici de reproducere asistata ar fi dorite de Hristos pentru mantuirea femeilor, ar fi absolut imposibil ca toti duhovnicii buni sa fie impotriva. Dar eu la cati am auzit discutii pe aceasta tema ziceau ceva de genul: Biserica nu opreste pe nimeni sa se insanatoseasca, dar nu si sa intervina in procreatie.
FIV si alte tehinci RUA nu sunt nici pe departe insanatosire, ba chiar au riscuri sa imbolnaveasca si mai rau corpul mamei...

In privinta nasterii e hilar sa ne gandim ca ajunge sa nasti copii si doar prin asta sa te mantuiesti. Amaratele acelea fara minte care lasa prin orfelinate cate 5-10 copii de care nu mai stiu nimic pe urma, crezi ca se mantuiesc inaintea mamelor care au adoptat 2 dintre copii lor??????

Apoi sa nu uitam ca Sf Ioan Gura de Aur vorbeste si de nasterea spirituala. A forma crestini adevarati este o lucrare mantuitoare nu a fata copii prin gunoaie, ca la unele termenul nastere e mult prea nobil.
A-ti duce crucea, aceea pe care Dumnezeu ti-a dat-o e lucrarea mantuitoare a fiecaruia. De regula lucrarea femeii e nasterea si cresterea copiilor dar cu staruinta in rugaciune si fapte bune.

O trasatura a femeilor care apeleaza la FIV, sau se gandesc sa apeleze la o astfel de interventie, este aceea ca isi doresc cu tot dinadinsul copil. Dumnezeu vrea sa dorim cu tot dinadinul mantuirea nu sa ne lipim sufletul de cele ale lumii (e o dorinta patimasa pentru copil aici). Unele dintre femeile care isi doresc asa de mult copil, ciudat, dar nu raman insarcinate deloc. Daca in timp reusesc sa se relaxeze, raman insarcinate.
Stiu un caz al unei mamaici care apelase la inseminare artificiala fara rezultat. Avea cicluri neregulate si foarte lungi (la cateva luni). Sfatuita de mai multe alte mamici, intre care si eu, a luat un timp tinctura de branca ursului, s-a mai calmat si are si copil acum facut in mod natural.
Reply With Quote