View Single Post
Vechi 08.08.2009, 23:58:01
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Cristina, zici ca majoritatea duhovnicilor in Romania sunt impotriva FIV (eu aici am auzit si am citit aici din discutiile pe teme bioetice de la St Serge ca sunt doar impotriva daca presupune din start sacrificarea embrionilor; nu stiam ca in Romania se da argumentul asta cu 'intervenirea in procreatie' - pai nu se intervine si atunci cand vindeci o boala? Iar ajungem la discutia cu ce inseamna naturalul si pana unde poate merge medicina..). Dar care este parerea lor despre insemniarea artificiala? Ca aia nu presupune de loc pierdere de embrioni. Este pur si simplu injectarea spermei direct in uter.
In unele situatii cand un cuplu nu poate avea copii pe cale naturala dar pot avea pe calea asta mie mi se pare o solutie posibila. Un exemplu: sotul are cancer si face chemioterapie, deci se recomanda sa nu aiba copii pe cale naturala in timpul tratamentului si pana la un an jumatate dupa. Cu este un cuplu care ajunge la varsta limitei de varsta pentru procreatie, le este teama sa astepte pana dupa (de altfel, nu se stie daca barbatul nu isi va pierde fertilitatea - se intampla dupa chemioterapie). Solutia: prelevarea spermei inainte de tratament, si insemniare artificiala. Evident, pe toata durata chemioterapiei si dupa trebuie folosita o forma de contraceptie (neabortiva).
Evident, nu placuta.. sau frumoasa metoda asta, dar nu presupune sacrificarea vreunui embrion, din cate stiu eu.