"Draga sabina, n-are rost sa-ti mai comentez postarea ca nu terminam niciodata cearta!"
Ce pentru unii este critica cu privire la unele lucruri in OD, pentru un fanatic este cearta.
"Despre ce elemente neoprotestante vorbesti?? a, ca se canta cantari asemanatoare?, cantarile nu OD le-a luat de la sectari, ci ei de la noi, ca se predica in stil protestant? asta ramana la latitudinea fiecaruia de a percepe o predica
ca se practica rugaciunea libera? poi sincer te intreb, putem ingradii rugaciunea?, se practica si rugaciunea dupa carte!"
Ar trebui sa te faci politician! Si politiceni unde stiu ca nu pot aduce argumente, bagatelizeaza totul , ca cica oricum nu are importanta, ca e un lucru marunt ,si asa mai departe...
Protestanti si neoprotestanti exista dininaintea OD, concluzie => compozitori Od sau inspirat de la ei, au preluat obiceiurile lor, sau folosit de modelul lor.
Am si eu o intrebare: de ce majoritatea cantarilor seamana cu a protestantilor, si doar foarte putine corespund cu ce se canta in BOR?
"Nu l-am pus la inaintare pe par Mihoc, si nici intr-un caz nu ma cred mai presus de el, am spus doar ca-i impartasesc convingerile!"
Chiar sunt curioasa daca e asa, poate imi explici cum vezi tu pocainta, si atunci mai vedem cat ii impartesesti din convingeri...
""inculti cand e vorba de dogma ortodoxa" poi daca ar fi sa fim sinceri de astea sunt 90% dintre cei care se declara ortodocsi, vreau sa-ti spun ca cei din OD chiar stiu mai mult despre dogma ortodoxa decat multi altii "
Aroganta si mandrie specifica unui membru Od, noi suntem mai buni credinciosi , le stim pe toate mai bine etc... Daca nu ai fi fanatic, ai avea grija ce scri, si nu ai confirma tu insusi unele din criticile mele!
"Draga mea, tu ai o obsesie cu erezia!, erezie e sa nu-l urmezi pe Domnul, uita-te la tara asta care se declara, repet se declara ortodoxa, ca numa ortodoxa nu este, si tu nu incapi de niste oameni care vor cu adevarat sa traiasca pocainta, spiritualitatea si liturgica ortodoxa, acuzandu-i ca sunt fanatici, "handicapati" si sectari, oare asa sa fie?"
Eu zic ca Da, asa e, o dovedesti tu insuti prin comportamentul tau !
O mai mare erezie e promovarea unui Adevar fals, a unui Dumnezeu fals, a unei credinte false, deoarece multi buni credinciosi pot sa cada in capcana vorbelor frumoase. Nu promovarea ateismului e un pericol, ateisti raman ateisti pentru ca nu doresc altfel. Pericolul cel mare este promovarea unei credinte false deoarece poate duce la pierzanie multi credinciosi, mai ales cand totul se intampla in afara Biserici si nu are cine sa-i mai salveze. Cam slaba influenta preotilor Bo in OD, mai mult sunt folositi ca simbol, pentru a arata cat de "ortodoxa" este OD...
"nu mi-ai raspuns la intrebarea cu privire la tinerii din OD!"
Raspuns: Nu exista Biserica care sa-i opreasca de la pacate? Iarasi aroganta si mandrie specifica OD, fara OD oameni cad in pacat! Cu asemenea atitudine ma insulti pe mine, si mai ales insulti Biserica Ortodoxa deoarece o prezinti ca pe ceva neputincios, fara vlaga, care are nevoie de OD ca altfel ar fi si mai multi pacatosi...
Oastea Domnului predica o credinta cu tendinte foarte neoprotestante. Se concentreaza pe salvarea aparentelor in exterior, arata tuturor ce "buni credinciosi suntem" , nu conteaza lucrurul in interiorul tau, putregaiul din interiorul membrilor OD se vede prin mandria si felul lor agresiv de a fi.
Biserica ortodoxa ne invata ca intai sa ne curatam de pacate noi insusi, si apoi sa ducem lupta contra pacatelor in exterior. Cum poti duce in exterior ,eficient,o lupta contra pacatelor, daca tu insuti nu esti in stare pe ale tale sa le invingi?
"aceeasi parere o aveam si eu despre OD inainte, si am cautat raspunsuri si mi-am dat seama ca m-am inselat, repet nici OD nu e perfecta, si inca ceva, OD nu e BIserica, cei din OD sunt in Biserica, n-au nevoie sa formeze alta biserica, alt cult sau confesiune! "
Banuiesc ca aceasta parere ai avuto inainte de-a deveni fanatic, altfel nu pot intelege orbirea cu care scri unele lucruri...
Te cam contrazici, ai scris si aceste randuri :"sunt simple adunari in care se vesteste credinta si pocainta la fel ca in Biserica".
Daca OD nu e Biserica ci face parte din Biserica, atunci cum poate sa vesteasca credinta la fel ca Biserica! Vestirea credintei unice apostolica nu poate fi vestita "ca in Biserica" in afara Biserici,mai ales de-o miscare care : "ca se canta cantari asemanatoare?, cantarile nu OD le-a luat de la sectari, ci ei de la noi, ca se predica in stil protestant? asta ramana la latitudinea fiecaruia de a percepe o predica"
Dar hai ca te las in ale tale, numai doresc sa iti tulbur fanatismul ca altfel ori incepi sa "plangi" :"Crede-ma esti prea dura in afirmatii!" ; ori incepi sa ma "blestemi" : "ca va faceti dusmani ai Bisericii si implicit a lui Hristos" sau "partasii nesfarsitelor discutii pierzatoare".
|