View Single Post
Vechi 09.08.2009, 16:40:29
C0rneliu C0rneliu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.04.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Evreulcelales Vezi mesajul
Eu nu vand aci covrigi si basme.Tu, intrqaba pe preotul tau sau pe Duhovnicul tau.
La inceput au fost evreii cu ideia revolutionara ca Dumnezeu este Unu si Nevazut si totii idolii au fost aruncati la gunoi.

Da, si tot voi evreii numai dupa 40 de zile cat a stat Moise pe muntele Sinai l-ati si vandut pe Dumnezeu, pe un vitel din aur. Halal, comportament!
Citat:
Dupa cam 3000 de ani,un evreu care voi crestinii stiti ca este acel Mesiah -Mantuitorul care este amintit in VT a infintat o noua religie, Crestinismul.Noi evreii,nu credem ca voi asa ca am ramas evrei si mai asteptam pe Mesiah sa vina.
Si mie mi-ar veni muult mai usor si comod sa cred ca nu Iisus a fost Mesia, dat fiind faptul ca voi l-ati condamnat la moarte. Cam cum face strutul cand isi baga capul in nisip.

Citat:
In veacul VI au infintat si arabii pe baza VT o noua religie la care se pot gasi si amprente din NT. Si ei,exact ca cresinii au scris o carte specifica a lor, Coranul care ca si NT nu vine in loc VT ci IL complecteaza,dupa parerea lor .
Asa ca avem doua religii monoteiste care s`au desvoltat din Judaism.
Exista deosebiri enorme intre mahomedanism si crestinism. Aici discutam despre crestinism si despre Iisus Christos. Inteleg ca ai dat acest argument ca sa-ti sustii punctul de vedere, dar daca ai avea notiuni cat de cat clare despre cele 2 religii, nu ar fi trebuit sa cauti asemanari de genul asta.

Citat:
Puiule, eu ca evreu nu cred in NT si hai sa lasam lucrurile asa. Eu nu voi fi crestin si tu nu evreu. Eu nu sunt aci sa va povestesc cat Judaismul are dreptate si tu nu esti aci sa ma convingi la crestinism.
Noul Testament este o realitate... Daca tu nu crezi in el, este ca si cum ai spune ca exista anumite scrieri istorice care nu au credibilitate. Se spune ca istoria o scriu invingatorii, dar nu stiu cum s-a facut ca cel putin la inceputurile sale, crestinismul a fost dintotdeauna cel invins cand s-a folosit forta armelor. Cu toate acestea, crestinismul a fost cel care a scris istoria pana la urma, inclusiv Noul Testament.
Cu ce are Judaismul dreptate? Negarea unui adevar, a unui fapt istoric, a unei realitati cotidiene mi se pare cel mai nepotrivit mod de a arata ca ai dreptate! Dreptate la ce? Ca Iisus nu a existat? Ca nu voi l-ati condamnat la moarte?