Citat:
În prealabil postat de C0rneliu
|
Exploziile nu arata la fel si nici nu se vad pe toate filmele. In primul caz, tinand cont de pozitia soarelui ar putea fi vb de o reflexie. Am vazut ca unele avioane la americani au zone argintii care ar putea reflecta lumina soarelui:
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...n363aa_arp.jpg
Faptul ca "explozia" este vazuta doar dintr-un loc anume ma duce la gandul ca lumina ce se vede pe filmulet are legatura cu pozitia avionului si aparatului de filmat si mi se pare plauzibil sa fie vb de o reflexie. In plus, explozia are loc doar in zona avionului si pe cladire nu se vede ca ar fi ajuns ceva asa ca in al doilea caz.
In al doilea caz, se vede o mini-explozie la intrarea avionului in cladire. o racheta nu ar fi produs un efect mai spectaculos?
La WTC 7 se sparg geamurile. Asta poate veni de la unda de soc.
Si in cazul turnurilor gemene tot de unda de soc cred ca e de vina. Structura de "gratii" de la exteriorul cladirii a fost supusa unor sarcini enorme care ar fi dus la niste "explozii" minore si izolate si necorelate. jeturile de praf sunt continue (2:50 al treilea film) iar la o explozie sunt bruste. Ia un manunchi de spaghete, leaga-le in cateva locuri si apasa-le tare si ai sa vezi cum unele crapa asemanator cu WTC. Evident e doar o explicatie calitativa, detaliile fiind mai greu de reprodus.
Genu acesta de filmulete produc un bias prin faptul ca iti sugereaza ce trebuie sa vezi. "Vaporized steel" scrie la un moment dat in ultimul film. Ce dovezi sustin aceasta afirmatie? Cred ca e vb doar de parerea autorului si nimic mai mult. M-as fi asteptat sa fie galben sau alb otelul si nu gri daca ar fi fost vaporizat (legea Plank).
Nu stiu care e explicatia oficiala dar as miza pe unda de soc ca se transmite prin grinzi si care sparge geamurile in punctele slabe.